Određen pritvor za nasilnika iz Mostara: Napao svoju partnericu i njenu majku

2
Radiosarajevo.ba
Određen pritvor za nasilnika iz Mostara: Napao svoju partnericu i njenu majku
FOTO: Arhiv / MUP HNK

Na prijedlog Kantonalnog tužilaštva HNK Mostar, rješenjem Općinskog suda u Mostaru od 18. augusta, određen je pritvor u trajanju od najduže 1 (jedan) mjesec, prema osumnjičenom Muhamedu M. (1995.), iz Mostara, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo Nasilje u porodici iz čl. 222. st. 2. i krivično djelo Laka tjelesna povreda iz čl. 173. KZ F BiH.

Osumnjičenom Muhamedu M. se stavlja na teret da je dana 14. augusta, oko 12:00 sati, u Mostaru, na adresi Dračevice-Križ br. 57, nakon što se prethodno verbalno sukobio sa S. A., sa kojom živi u izvanbračnoj zajednici i imaju troje maloljetne djece, fizički nasrnuo na istu, na način da ju je jednom rukom uhvatio u predio vrata, stiskajući je, pri čemu je oštećenoj nestajalo zraka, te je na taj način povrijedio, a nakon toga prilikom izlaska iz kuće, fizički nasrnuo i na majku oštećene R. R. i udario je otvorenim dlanom u predjelu lijeve strane čela, na koji način joj je nanio lake tjelesne povrede.

Općinski sud u Mostaru je ocijenio da je sasvim utemeljeno i opravdano određivanje pritvora osumnjičenom Muhamedu M., iz razloga jer naročite okolnosti opravdavaju bojazan da će ponoviti krivično djelo ili da će učiniti krivično djelo kojim prijeti, a za to krivično djelo može se izreći kazna zatvora u trajanju od 3 (tri) godine ili teža kazna. Osumnjičeni Muhamed M. je povratnik u vršenju ove vrste krivičnih djela, a zbog kojih je i izdržavao kaznu zatvora.

Gantz dao ultimatum Netanyahuu: "Gledam te u oči i kažem - imaš do 8. juna"

Gantz dao ultimatum Netanyahuu: "Gledam te u oči i kažem - imaš do 8. juna"

Podsjetimo, u četvrtak je na prijedlog Kantonalnog tužilaštva HNK Mostar, rješenjem Općinskog suda u Mostaru od 17.08.2023. godine, određen pritvor u trajanju od najduže jedan mjesec, prema osumnjičenom Adisu Š. (1972.), iz Mostara, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo Nasilje u porodici.

Kantonalno tužilaštvo HNK u saradnji sa PU Mostar nastavlja sa poduzimanjem istražnih radnji u ovom predmetu u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima je počinjeno ovo krivično djelo, saopšteno je iz Tužilaštva HNK. U posljednjih pet dana MUP-u HNK prijavljena su tri slučaja nasilja u porodici, piše Bljesak.info

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije