Određen pritvor osumnjičenima za ubistvo Dženana Memića

Radiosarajevo.ba
Određen pritvor osumnjičenima za ubistvo Dženana Memića
Radiosarajevo.ba / Arhiv
Ljubi i Bekriji Seferoviću, te Vasviji Sejdović, koji su automobilom udarili Dženana Memića, a koji je sedam dana kasnije preminuo, Kantonalni sud u Sarajevu odredio jednomjesečni pritvor.

Kako piše Avaz ovo je potvrdio advokat Omar Mehmedbašić, a koji zastupa bračni par Ljubu Seferovića i Vasviju Sejdović.

Osumnjičeni su tokom saslušanja priznali da su se vozili kombijem, u kojem je bilo i djece, tražeći staro željezo i odbačene stvari. Ljubo se, prema vlastitom priznanju, sageo da dohvati CD te je u tom trenutku udario Memića i Alisu Mutap. Tužilaštvo, prema pisanju Oslobođenja, Ljubu i Vasviju tereti da su, potom, izašli iz vozila i tupim predmetom izudarali Dženana i Alisu, a potom pobjegli, što uhapšeni negiraju.

Kombi je snimljen u blizini tragičnog događaja, a vještačenjem je utvrđeno da tragovi na mjestu zločina pripadaju tom vozilu.

Kako se dalje navodi, Bekrija Seferović pomogao je sinu da zamijeni oštećene dijelove kombija, koji su potom prodali. Seferović i Sejdović su zatim pobjegli u Banju Luku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije