Ubistvo Dženana Memića: Šta se dogodilo 8. februara na Ilidži

Radiosarajevo.ba
Ubistvo Dženana Memića: Šta se dogodilo 8. februara na Ilidži
Ljubo Seferović (31), Vasvija Sejdović (33) i Bekrija Seferović uhapšeni su pod sumnjom da su odgovorni za nanošenje povreda Dženanu Memiću uslijed kojih je sedam dana nakon toga preminuo.

Podsjećamo, Memić je teško povrijeđen 8. februara u Velikoj aleji na Ilidži, a, nakon što je u komi proveo sedam dana, preminuo je.

Prve informacije govorile su da se radi o saobraćajnoj nesreći, no poslije se govorilo da je riječ o napadu. Otac ubijenog mladića Muriz Memić jučer je, nakon hapšenja, izrazio sumnju u ovaj rasplet događaja, ustvrdivši „kako se ništa ne uklapa i kako je njegov sin ubijen šipkom“. Porodica Dženana Memića bila je sigurna da je mladićeva djevojka bila umiješana u slučaj.

S druge strane, iz Tužilaštva Kantona Sarajevo poručili su kako je Seferović priznao djelo „na štetu Dženana Memića i Alise Mutap“, Dženanove djevojke. Dodali su kako postoje dokazi da su Lj. Seferović, Sejdović i B. Seferović zvani Gigan počinili navedeno krivično djelo te su zatražili pritvor od 30 dana za Ljubu Seferovića i Vasviju Sejdović, čemu su se usprotivili njihovi advokati, Omar Mehmedbašić i Rusmir Karkin.

O pritvoru će na Kantonalnom sudu Sarajevo biti odlučeno danas.

Doznaje se kako je Ljubo Seferović uhapšen još 30. maja, dok su njegova supruga i otac uhapšeni dan kasnije.

Osumnjičeni su tokom saslušanja priznali da su se vozili kombijem, u kojem je bilo i djece, tražeći staro željezo i odbačene stvari. Ljubo se, prema vlastitom priznanju, sageo da dohvati CD te je u tom trenutku udario Memića i Alisu Mutap. Tužilaštvo, prema pisanju Oslobođenja, Ljubu i Vasviju tereti da su, potom, izašli iz vozila i tupim predmetom izudarali Dženana i Alisu, a potom pobjegli, što uhapšeni negiraju.

Kombi je snimljen u blizini tragičnog događaja, a vještačenjem je utvrđeno da tragovi na mjestu zločina pripadaju tom vozilu.

Kako se dalje navodi, Bekrija Seferović pomogao je sinu da zamijeni oštećene dijelove kombija, koji su potom prodali. Seferović i Sejdović su zatim pobjegli u Banju Luku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije