! / Određen pritvor i mjere zabrane za dilere droge u BiH

12. 05. 2021. u 09:15:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Postupajući tužilac ispitao je 9 osumnjičenih osoba zbog krijumčarenja veće količine opojnih droga, skrivanja transporta i proizvodnje na ilegalnom narko-tržištu na području BiH. 

Odlučeno je da će se za 5 osoba zatraži mjera pritvora, a za 4 osobe mjere zabrane, u skladu sa odredbama ZKP BiH.

"Nakon ispitivanja osumnjičenih osoba, u okviru opsežne istrage u borbi protiv organiziranog kriminala i neovlaštenog međunarodnog prometa veće količine teških opojnih droga, postupajući tužitelj donio je odluku o daljim aktivnostima, te će prema Sudu BiH uputiti prijedlog za određivanje mjera pritvora i mjera zabrane za osumnjičene", navodi se u saopćenju Tužilaštva BiH.

Mjere pritvora predložene su za osumnjičene kod kojih je prisutna opasnost da bi boravkom na slobodi mogli ometati istragu, prikrivati dokaze, te vršiti utjecaj na svjedoke ili saučesnike, počiniti novo kazneno djelo ili dovršiti započeto, dok su mjere zabrane predložene za osumnjičene za koje je procjenjeno da su dovoljne kako bi se osiguralo neometano dalje provođenje istrage.

Istraga u predmetu intenzivno se nastavlja.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA