Objavljeni detalji napada u Mostaru: Bez povoda drvenom palicom pretukli mladića, predložen pritvor

0
Radiosarajevo.ba
Objavljeni detalji napada u Mostaru: Bez povoda drvenom palicom pretukli mladića, predložen pritvor
Foto: MUP HNK / MUP HNK / Ilustracija

Kantonalno tužilaštvo Hercegovačko-neretvanjskog kantona Mostar podnijelo je u utorak Prijedlog za određivanje pritvora Općinskom sudu u Mostaru, protiv osumnjičenog M.T. (1995.) iz Mostara, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo ''teška tjelesna povreda'' u stjecaju s krivičnim djelom ''nasilničko ponašanje''.

Osumnjičenom M.T. se stavlja na teret, da se 17. jula ove godine oko 01:10 sati, u naselju Tekija u Mostaru zajedno sa  R. M. i V. Š. dovezao u vozilu ''golf  V'' kojim je upravljao R. M., iz pravca mosta Hasana Brkića do mjesta gdje su na klupi pored puta sjedile dvije muške osobe M. J. i oštećeni H. L.

Tu su zaustavili auto i izašli iz njega nakon čega je suvozač M. T., ničim izazvan od strane ove dvije osobe koje su sjedile na klupi, bez povoda i razloga, upotrebom drvene palice zamahnuo i udario palicom oštećenog H. L. u predjelu glave.

Pogledajte kako su radnici KJKP Rad dizali parkirana vozila ispred kontejnera

Pogledajte kako su radnici KJKP Rad dizali parkirana vozila ispred kontejnera

Nakon toga H.L. je pao na zemlju, da bi ga potom sva trojica nastavili udarati, i tom prilikom su mu nanijeli teške tjelesne ozljede u vidu prijeloma prsta ruke, te ozljede u predjelu glave i tijela.  

Pritvor je osumnjičenom M.T. predložen iz razloga jer naročite okolnosti opravdavaju bojazan da će ponoviti kazneno djelo, a za to krivično djelo može se izreći kazna zatvora u trajanju od 3 tri godine ili teža kazna.

Huligani u Mostaru na mostu pretukli mladiće: 20-godišnjak teško povrijeđen

Huligani u Mostaru na mostu pretukli mladiće: 20-godišnjak teško povrijeđen

Sva trojica osumnjičenih su ispitani u Tužilaštvu i u odnosu na R. M. i V. Š. nije predloženo određivanje pritvora iz razloga što za to nisu postojali zakonski razlozi i postupak prema njima će se voditi u redovitoj proceduri.

Kantonalno tužilaštvo HNK u saradnji sa kantonalnim MUP-om nastavlja s poduzimanjem istražnih radnji u ovom predmetu u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima su počinjena ova kaznena djela, saopćilo je Kantonalno tužilaštvo HNK.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije