Jezivi detalji policijskih akcija u Mostaru: Tjerao ženu na pružanje seksualnih usluga za novac

0
Radiosarajevo.ba
Jezivi detalji policijskih akcija u Mostaru: Tjerao ženu na pružanje seksualnih usluga za novac
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Ilustracija / FUP

Kantonalno tužilaštvo Hercegovačko-neretvanskog kantona u četvrtak je podnijelo prijedlog za određivanje pritvora za A. F. (32) iz Mostara koji se sumnjiči da je počinio krivično djelo trgovina ljudima.

Kako su naveli iz Tužilaštva HNK, on se sumnjiči da je tokom 2020. i 2021. godine u Mostaru, te na širem području HNK i Federacije BiH radi sticanja protivpravne imovinske koristi, jednu ženu prijetnjom i upotrebom sile prisiljavao na pružanje seksualnih usluga za novac.

"Pritvor je osumnjičenom predložen iz razloga jer naročite okolnosti ukazuju da će ometati krivični postupak utjecajem na svjedoka i jer naročite okolnosti opravdavaju bojazan da će ponoviti krivično djelo, a za njega se može izreći kazna zatvora od tri godine ili teža kazna", naveli su iz Tužilaštva HNK.

Sarajevo na kraju aprila: Mnogi provode dan u gradu, a evo ko najviše plijeni pažnju

Sarajevo na kraju aprila: Mnogi provode dan u gradu, a evo ko najviše plijeni pažnju

Dodali su da se radi o nastavku operativnih akcija "Hum" i "Hum I" koje aktivnosti pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva HNK poduzimaju pripadnici Federalne uprave policije (FUP), a koje su usmjerene na otkrivanje i procesuiranje organizovane kriminalne grupe koja se specijalizovala za organizovanu trgovinu ljudima u svrhu sticanja protivpravne imovinske koristi, prenose Nezavisne.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije