Novi slučaj igrice "Plavi kit" prijavljen u Tuzli: Dječak isjekao ruku

E. H.
Novi slučaj igrice "Plavi kit" prijavljen u Tuzli: Dječak isjekao ruku
Daily Mail / Ilustracija
Nakon što je prvi slučaj smrtonosne igrice "Plavi kit" prijavljen prije nekoliko dana u Sarajevu, novi slučaj zabilježen je danas na području Tuzle, što je dodatno alarmiralo sve nadležne službe.

Naime, policijskim službenicima Ministarstva za unutrašnje poslove Tuzlanskog kantona jutros oko 10 sati stigla je prijava novog slučaja "Plavi kit" u naselju Mihatovići, kod Tuzle, potvrđeno je za Radiosarajevo.ba iz Ureda za odnose s javnošću MUP-a TK-a.

"Ovaj slučaj nam je prijavljen i u toku su istražne radnje, koje provode policijski službenici MUP-a TK-a, kroz razgovor s osobama koje su poslale prijavu", dodali su iz MUP-a TK-a.

Nezvanično, doznaje se da je riječ o učeniku šestog razreda iz Mihatovića, koji je isjekao ruku igrajući ovu smrtonosnu igricu. Nakon što su roditelji primijetili šta se događa, pozvali su policiju, kako bi im pomogla u rješavanju ovog uznemirujućeg slučaja.

Podsjećamo, prvi slučaj ove igrice zabilježen je u Sarajevu, nakon prijave iz jedne sarajevske srednje škole, u kojoj je otkrivena učenica koja je igrala ovu igricu. Prijava je stigla nakon što je nastavnica na ramenu djevojčice primijetila iscrtanu ribu, a o svemu je obaviješteno i resorno ministarstvo.

Podsjećamo, ova igrica bila je povod i za važno upozorenje iz Interpola bh. policijskim upravama. Oni su upozorili na igricu, koja u periodu od 50 dana igranja pred djecu postavlja različite zadatke, u početku manje opasne poput gledanja horor filmova, zatim samopovređivanja urezivanjem plavog kita na rukama, a sve se završava pozivom na izvršenje samoubistva.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije