Novi napad u Mostaru: Pet mladića napalo dvojicu, jedan odmah uhapšen

4
Radiosarajevo.ba
Novi napad u Mostaru: Pet mladića napalo dvojicu, jedan odmah uhapšen
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Ilustracija (na slici nije događaj opisan u tekstu)

Jedna osoba lišena je slobode i zadržana nakon napada u nedjelju, 1. septembra, na dvojicu mladića, potvrđeno je za portal Radiosarajevo.ba iz Ministarstva unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona.

U nedjelju, 1. septembra, oko 23 sata, u Centru 2 u ulici Ante Starčevića pet osoba napalo dvojicu mladića.

Prema riječima svjedoka, automobil sive boje se zaustavio nasred ceste, a iz njega su izašli napadači mlađe životne dobi, okružili mladiće koji su se nogostupom kretali u smjeru hotela Ero, te im nanijeli povrede.

Raif Dizdarević: Budimir Lončar je spadao u red zaista vrsnih ličnosti

Raif Dizdarević: Budimir Lončar je spadao u red zaista vrsnih ličnosti

Napadači su se nakon napada vozilom udaljili u nepoznatom pravcu.

''Hitnom reakcijom po prijavi i operativnim radom policija je ubrzo pronašla vozilo koje su osumnjičeni koristili i jedna osoba lišena slobode o čemu je upoznato Tužilaštvo HNK. U toku je kriminalistička obrada nad osumnjičenim'', potvrđeno nam je.

Oglasili su se iz MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona.

 "1. septembra, u 23 sati, PU Mostar je obaviještena od strane građana kako su dvije muške nepoznate osobe fizički napadnute od strane grupe nepoznatih osoba u ulici Ante Starčevića u blizini zgrade Kantonalnog tužilaštva Mostar.

Napad na 13-godišnjaka u Blagaju: Neidentificirani napadači skinuli majicu s obilježjima Veleža

Napad na 13-godišnjaka u Blagaju: Neidentificirani napadači skinuli majicu s obilježjima Veleža

Odmah su na mjesto događaja izašli djelatnici policije te je utvrđeno da su se, M. S. (2009) i M. Š.(2009) oba iz Mostara, pješke kretali pomenutom ulicom kada se pored njih zaustavilo vozilo marke VW Polo iz kojeg je izašlo pet nepoznatih osoba koje su ih, ničim izazvani, počele udarati šakama i nogama te im nanijeli lakše tjelesne povrede.

Radom na terenu djelatnici policije su došli do saznanja i pronašli pomenuto vozilo i vozača, a radi se A.M.(2002) iz Mostara. Osoba je lišena slobode, a o svemu je upoznat tužitelj", navodi se u saopćenju mostarske policije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije