Sarajevo: Uhapšen muškarac (27), drogu slao poštanskom pošiljkom

0
Radiosarajevo.ba
Sarajevo: Uhapšen muškarac (27), drogu slao poštanskom pošiljkom
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Ilustracija/FUP

Policijski službenici Federalne uprave policije (FUP), Odjeljenja za borbu protiv zloupotrebe droga, su u saradnji sa službenicima Uprave za idirektno oporezivanje Bosne i Hercegovine, BH Pošte i Obavještajno-sigurnosne agencije Bosne i Hercegovine, a pod nadzorom Tužilaštva Bosne i Hercegovine, u srijedu, 29. augusta poduzimali mjere i radnje iz svoje nadležnosti na području Kantona Sarajevo, a vezano za neovlašteni promet opojnim drogama.

Na osnovu Naredbi suda Bosne i Hercegovine, izvršen je pretres osobe A.H. (1997) iz Sarajeva i poštanske pošiljke. Pretresanje osobe i pošiljke izvršeno je zbog postojanja osnova sumnje u počinjenje navedenog krivičnog djela, kojom prilikom je unutar paketa pronađeno skrivenih cca 1051 komad tableta MDMA Ecstasy i jedan paket cca 100 gr. sa sadržajem opojne droge "Amfetamin" – Ice".

Navedena osoba se sumnjiči da je tokom 2024. godine na području Kantona Sarajevo, neovlašteno nabavljala opojnu drogu "Amfetamin" Ecstasy i MDMA – Ice koju je potom pakovala i pripremala s ciljem daljnjeg stavljanja u promet trećim osobama. Prilikom pretresanja pronađeni su i drugi predmeti koji potiču ili se dovode u vezu sa predmetnim krivičnim djelom.

Oglasila se policija o ubistvu žene u Gradačcu

Oglasila se policija o ubistvu žene u Gradačcu

Osoba lišena slobode je kriminalistički obrađene u službenim prostorijama Federalne uprave policije i zadržana u pritvoru do predaje uz Izvještaj postupajućem tužiocu, te će o njegovom daljnjem statusu odlučivati Tužilaštvo Bosne i Hercegovine, saopćeno je danas iz FUP-a. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije