Novi detalji: Oglasila se policija nakon što su u BiH uhapšeni naoružani muškarci

7
Radiosarajevo.ba
Novi detalji: Oglasila se policija nakon što su u BiH uhapšeni naoružani muškarci
Foto: Screenshot / MUP ZDK / Ilustracija

U subotu, 20. aprila, oko 18:45 sati, Policijska stanica Zavidovići je od strane lovočuvara H.A. obaviještena da je isti na području mjesta Miljevići, Grad Zavidovići u području lovišta zatekao dva nepoznata lica sa vatrenim oružjem, naveli su iz Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničkodobojskog kantona (MUP ZDK).

U saopćenju koje su objavili, navode se da su odmah po dojavi na lice mjesta upućeni policijski službenici Policijske stanice Zavidovići, koji su na navedenoj lokaciji zatekli L. NJ. (24 godine), nastanjen u Banjoj Luci, i L. N., (21 godina), nastanjen u Bosanskoj Gradišci, koji su sa sobom imali vatreno oružje, jednu pušku M-48 sa četiri metka i baterijsku lampu, koja je ljepljivom trakom namontirana na pušci.

"Navedena lica su dovedena u prostorije Policijske stanice Zavidovići, nakon čega je nad istim zavedena kriminalistička obrada, dok je vatreno oružje oduzeto od L.NJ. O svemu navedenom obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Zenica.

Gol za Željezničar: Plavi stigli do vodstva i podigli Grbavicu 'na noge'

Gol za Željezničar: Plavi stigli do vodstva i podigli Grbavicu 'na noge'

Tokom kriminalističke obrade uhapšena lica su izjavili da su u mjestu Miljevići boravili sa svojim porodicama u povodu obilježavanja smrti njihove bake, te da su u jednoj staroj kući pronašli navedenu pušku sa kojom su krenuli u šumu, gdje su i zatečeni od strane lovočuvara", dodali su iz MUP-a ZDK.

Tokom dana od strane policijskih službenika Policijske stanice Zavidovići će biti poduzete potrebne mjere i radnje u skladu sa Zakonom o krivičnom postupku Federacije BiH u cilju utvrđivanja okolnosti posjedovanja navedenog oružja.

Pogledajte video naoružanog muškarca kod Vozuće koji je podigao paniku među građanima

Pogledajte video naoružanog muškarca kod Vozuće koji je podigao paniku među građanima

"Nakon kompletiranja dokumentacije protiv L.NJ. će Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona biti dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu "Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija" iz člana 371. stav 1. Krivičnog zakona FBiH", saopćili su MUP ZDK.

Podsjetimo, o ovom slučaju portal Radiosarajevo.ba pisao u nedjelju, 21. aprila više o tome možete čitati na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije