Nova policijska akcija u BiH: Raskrinkana organizirana kriminalna grupa

1
Radiosarajevo.ba
Nova policijska akcija u BiH: Raskrinkana organizirana kriminalna grupa
Foto: MUP ZDK / Pronađena droga

Policijski timovi Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona započeli su pretrese na 12 lokacija na području Olova.

Na zvaničnoj web-stranici MUP-a ZDK objavljeno je da se radi o opsežnoj policijskoj akciji koju već nekoliko mjeseci sprovodi Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona u saradnji sa kolegama iz ZDK.

Akcija je usmjerena na otkrivanju i procesuiranju osobakoje su počinile krađe, teške krađe, šumske krađe, a u vezi sa krivičnim djelom organizirani kriminal, zatim neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga te krivotvorenje isprava.

Pogledajte fotografije: Timovi za spašavanje u potrazi za Dankom (2), oglasio se MUP Srbije

Pogledajte fotografije: Timovi za spašavanje u potrazi za Dankom (2), oglasio se MUP Srbije

"Aktivnosti u okviru navedene akcije se poduzimaju u saradnji i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona, Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, te se postupalo po naredbama Općinskog suda u Živinicama i Općinskog suda u Visokom", saopćeno je iz MUP-a ZDK.

Nadalje se navodi da su pretresi objekata i osoba vršeni s ciljem pronalaženja predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljnjem postupku, kao i lociranja i hapšenja osoba koja se sumnjiče za izvršenje navedenih krivičnih djela.

"Tokom naznačenih aktivnosti osam lica je stavljeno pod kontrolu i lišeno slobode. Nad pet lica je zavedena kriminalistička obrada dok su tri lica predata službenicima Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona na daljnje postupanje", navedeno je u saopćenju.

U pretresima je pronađena određena količina biljne i praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, koja će biti predmet potrebnih vještačenja i mjerenja, pištolj, mobiteli, a također je oduzeta i dokumentacija koja se dovodi u vezu sa izvršenjem navedenih krivičnih djela i koja će biti predmet daljnih provjera i postupanja policajaca.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije