Akcija FUP-a: "Palo" šest dilera u Sarajevu, oduzeta droga

3
Radiosarajevo.ba
Akcija FUP-a: "Palo" šest dilera u Sarajevu, oduzeta droga
FOTO: FUP / Oduzeta droga

Pripadnici Federalne uprave policije izveli su akciju u kojoj su uhapsili šest dilera te zaplijenili začajnu količinu droge.

Kako je saopćeno iz FUP-a, Uhapšeni su M. B. (42), N. B. (37), E. A. (42), H. Š. (28), A. T. (29) i A. T. (39). Oni se sumnjiče za krrivična djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija.

Akcija kodnog naziva "Izvor" je usljedila nakon višemjesečne istrage, a obavljena je pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Sarajevo.

Pretresene su pokretne i nepokretne imovine osumnjičenih.

Još jedna subota, još jedna ARIA proslava – 15 godina sa vama

Još jedna subota, još jedna ARIA proslava – 15 godina sa vama

Današnjim pretresom, te tokom ranijeg perioda pronađene su veće količine kokaina, amfetamina, MDMA, Cannabis Sativa L, aparata za pakovanje i vakumiranje, vaga za precizno vaganje, mobitela i minsko-eksplozivna sredstva, te supstance koje se koriste u proizvodnji sintetičkih droga.

"Akcija je usmjerena prema grupaciji lica koja se dovode u vezu sa nabavljanjem, proizvodnjom i stavljanjem u promet opojnih droga. Lica lišena slobode će nakon kriminalističke obrade u službenim prostorijama Federalne uprave policije u zakonskom roku biti predata u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu", saopćeno je iz FUP-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije