Oglasili se iz MUP-a KS: Kako su pali dileri na Lapišnici

0
Radiosarajevo.ba
Oglasili se iz MUP-a KS: Kako su pali dileri na Lapišnici
Foto: Radiosarajevo.ba/Ilustracija / Policija zaustavila Opel na Lapišnici / Ilustracija

Nakon što su sarajevski policajci jučer kontrolirali trojicu muškaraca na lokalitetu Lapišnica u starom dijelu Sarajeva, oglasili su se iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

U saopćenju se navodi da je zaustavljen Opel Insignia, kojim je upravljalo A. A. (26) iz Sarajeva, dok su se u vozilu nalazili A. P. (25) i A. H. (21), obojica iz Sarajeva.

Oni su se prethodno na području bh. entiteta RS oglušili na naredbu pripadnika MUP-a RS da se zaustave. Oni su se sumnjičili da su izbacili vreću sa paketima marihuane na području RS.

Generali BiH: U ratu smo bili na strani zapadnih vrijednosti, tako smo i danas za EU i NATO

Generali BiH: U ratu smo bili na strani zapadnih vrijednosti, tako smo i danas za EU i NATO

Pripadnici Odjeljenja za borbu protiv zloupotreba opojnih droga, Sektora kriminalističke policije MUP-a KS i njihove kolege iz PU Istočno Sarajevo pretresli su Opel.

Tom prilikom je pronađen pištolj “CZ”, kalibra 7,65 milimetara sa okvirom i osam metaka, pištolj “Browing” sa okvirom i sedam metaka i mobitel.

Tokom pretresa kod A. P. i A. H. su pronađena i oduzeta po dva mobitela.

"Također na području Kantona Sarajevo izvršeni su pretresi stambenih objekata koje koriste navedena lica. Istog dana u 18 sati sati, A. P., A. A. i A. H. su uhapšeni, zbog sumnje da su počinili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga i predati su u nadležnost policajcima PU Istočno Sarajevo", saopćeno je, između ostalog iz MUP-a KS.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije