! / Nova hapšenja u BiH: Pretreseni apartmani na Jahorini zbog droge i oružja

13. 08. 2020. u 13:43:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Pripadnici Policijske uprave Istočno Sarajevo na Jahorini su pretresli nekoliko apartmana i automobila, te pronašli pištolj, municiju i kesu sa tragovima droge.

Uhapšeno je troje državljana Srbije, dvoje državljana Crne Gore i jedna osoba s Pala.

Iz Policijske uprave Istočno Sarajevo saopćeno je da je u hotelu na području Olimpijskog centra “Jahorina” uhapšeno šest osoba koje se mogu dovesti u vezu s izvršenjem krivičnih djela nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnh materija, te neovlaštena proizvodnja i promet droge.

Riječ je o državljanima Srbije čiji su inicijali M.Š, M.N. i S.R, državljanima Crne Gore čiji su inicijali R.D. i B.Š, te osobi s Pala čiji su inicijali M.D.

"Na osnovu naredbe nadležnog suda, a uz saglasnost tužioca Okružnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu, izvršen je pretres više apartmana i automobila koje koriste ta lica i oduzet pištolj, 11 metaka, više mobilnih telefona i plastična kesa sa tragovima bijele praškaste materije koja podsjeća na drogu", navodi se u saopćenju.

U toku je dokumentovanje premeta, nakon čega će nadležnom tužilaštvu biti dostavljen izvještaj.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA