Šakić predat Tužilaštvu: Pogledajte šta mu je sve oduzeto

Radiosarajevo.ba
Šakić predat Tužilaštvu: Pogledajte šta mu je sve oduzeto
Foto: MUP RS / Oduzeti predmeti od Siniše Šakića

Policijski službenici Specijalne antiterorističke jedinice i Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova RS su danas Sinišu Šakića Republičkom javnom tužilaštvu.

Šakić je uhapšen jučer i osumnjičen za ubistvo Slaviše Ćuluma. Ćulum je ubijen 15. maja ove godine u mjestu Dragočaj, grad Banja Luka.

Tokom jučerašnjih pretresa na nekoliko lokacija u Banja Luci koje koristi lice Šakić, pronađeno je i oduzeto niz predmeta koji se mogu dovesti u vezu sa ubistvom.

"Pronađeno je i oduzeto: maskirna uniforma za koju postoji sumnja da ju je lice koristilo prilikom izvršenja krivičnog djela za koje se sumnjiči, motorne kacige, pištolj „Glok“ sa izbrušenim serijskim brojem sa mecima, više mobilnih telefona, novac, putničko motorno vozilo „BMW“, motocikl skuter „T max“, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezi sa izvršenjem krivičnog djela, a koji će biti vještačeni u krivičnom postupku", saopćili su iz MUP-a RS.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije