Policija u Banjoj Luci uočila dva sumnjivca, a onda otkrili cijeli niz krivičnih djela

Radiosarajevo.ba
Policija u Banjoj Luci uočila dva sumnjivca, a onda otkrili cijeli niz krivičnih djela
AA / Ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka jučer su, prilikom obavljanja redovnih poslova i zadataka u ulici Braće Mažar i majke Marije, uočili dvije sumnjive osobe. Kontrolom je utvrđeno jda se radi o D.R. i M.B.

Oni su uhapšeni zbog sumnje da su na području Banja Luke počinili više krivičnih djela teške krađe i neodzvoljene proizvodnje i prometa droga.

No, tokom kriminalističke obrade utvrđeno je da lice M.B. (Mate Bilać) posjeduje falsifikovanu ličnu kartu Republike Hrvatske na navedeno ime, te da se zapravo radi o S.I. za kojim je Ministarstvo unutrašnjih poslova Tuzlanskog Kantona raspisao potragu.

"S obzirom da su lica tvrdila da ne posjeduju putničko vozilo, policijski službenici su operativnim radom došli do saznanja da lica koriste putničko vozilo marke Škoda Octavia. Izvršen je pretres vozila, kojom prilikom je pronađeno i oduzeto: pištolj, više mobilnih telefona sa sim karticama spremni za korištenje, elektronski uređaji – ometači signala, određena količina novca, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezi sa izvršenjem krivičnih djela", saopćili su iz PU Banja Luka.

U saradnji s policijskim službenicima PU Istočno Sarajevo, pretresena je kuća koju koristi D.R., na području općine Sokolac.

"Određene aktivnosti u okviru ovog predmeta i dalje su u toku. Sve mjere i radnje preduzete su pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, a po naredbama Osnovnog suda u Banjoj Luci", navedeno je u saopćenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije