Banja Luka: Poznat identitet uhapšenih kojima je policija oduzela helikopter

Radiosarajevo.ba
Banja Luka: Poznat identitet uhapšenih kojima je policija oduzela helikopter
Foto: Pixabay / Helikopter (ilustracija)

Bračni par Goran (48) i Martina (39) Roso i S. S. uhapšeni su u nastavku akcije Parma 2 zbog sumnje da su počinili više krivičnih djela, a u akciji je zaplijenjen i helikopter.

U trenutku hapšenja kod Gorana Rosoa pronađeno je 12.000 KM, a u Srbiji ga traže za 97 počinjenjih krivičnih djela, nezvanično saznaju Nezavisne.

U Policijskoj upravi Banja Luka kazali su, navodeći inicijale, da je Goran osumnjičen i da je Mercedes koji mu je bio povjeren na čuvanje nelegalno prodao za 30.000 KM.

"G. R. teretimo da je 2017. falsifikovao ljekarske nalaze koje je dva puta dostavio u krivični spis Osnovnog suda Banja Luka tražeći za sebe pogodnosti u pogledu izvršenja krivičnih sankcija", rekli su u policiji i dodali da je zaplijenjen i helikopter.

Martina je osumnjičena da je falsifikovala diplomu mastera stomatoloških nauka Stomatološkog fakulteta u Sarajevu.

"M. R. je, na osnovu diplome, nabavila potrebna odobrenja pomoću kojih je 2017. godine u Banjoj Luci registrovala stomatološku ordinaciju u kojoj je radila", kazali su u Policijskoj upravi Banja Luka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije