Bosanska Gradiška / Nelegalno prikupljali dobrovoljne priloge pa uhapšeni

02. 04. 2021. u 09:59:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Na području koje operativno pokriva Policijska uprava Bosanska Gradiška, u protekla 24 sata evidentirano je jedno krivično djelo, dva narušavanja javnog reda i mira i četiri saobraćajne nesreće od kojih je jedna sa posljedicama po lica.

"Policijski službenici Policijske stanice Gradiška su u ulici Prve Protivoklopne Artiljerijske Brigade, grad Gradiška, 01.04.2021. godine oko 11,00 sati, zatekla lica S.Z. i S.Đ. obojica iz Banja Luke da prikupljaju dobrovoljne priloge, a da prethodnu nisu podnijeli prijavu za prikupljanje dobrovoljnih priloga mjesno nadležnoj organizacionoj jedinici Ministarstva unutrašnjih poslova RS, a što su bili u obavezi po članu 5. Zakona o javnom redu i miru RS.

Protiv istih će biti podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka nadležnom sudu po članu 10. (Neovlašćeno prikupljanje dobrovoljnih priloga) Zakona o javnom redu i miru", navodi se u saopćenju PU Gradiška. 


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA