Trojka krala katalizatore iz vozila, uhvaćeni na djelu

2
Radiosarajevo.ba
Trojka krala katalizatore iz vozila, uhvaćeni na djelu
Foto: Pixabay.com / Ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka uhapsili su tri osobe zbog krađe katalizatora, nakon što su zatečeni na mjestu izvršenja krivičnog djela.

"Policijski lsužbenici PU Banja Luka su, 6. januara 2021. godine, operativnim radom došli do saznanja da u krugu poslovnog subjekta u Banja Luci tri lica vrše isijecanje katalizatora sa izduvnih sistema vozila koja su parkirana na parking prostora poslovnog subjekta.

Na licu mjesta policijski službenici su zatekli lica M. K., M. R., i S. P. kod kojih su pronašli alat i pribor potreban za vršenje krivničnog djela. Navedena lica su lišena slobode", saopćeno je iz PU Banja Luka.

O ovom događaju je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka.

"Dežurni tužilac je naložio preduzimanje svih potrebnih mjera i radnji u cilju dokumentovanja navedenog krivičnog djela kao i da su u redovnoj proceduri dostavi Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu teške krađe", navedeno je u saopćenju.

Policija je pozvala građane kojima je ukraden katalizator, a to do sada nisu prijavili, da se obrate policijskim službenicima PU Banja Luka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije