Uhvaćeni šverceri: Procijenjena vrijednost robe više od 450 hiljada KM

0
Radiosarajevo.ba
Uhvaćeni šverceri: Procijenjena vrijednost robe više od 450 hiljada KM
Foto: Uprava za indirektno oporezivanje / Zaplijenjeni automobil

U sklopu pojačanih operativnih aktivnosti, ovlašteni službenici Uprave za indirektno oporezivanje – Grupe za sprječavanje krijumčarenja i prekršaja Regionalnog centra Banja Luka, izvršili su provjeru porijekla roba na dvije lokacije – na području grada Gradiška.

Tom prilikom pronađena su motorna vozila, šasije motornih vozila i veća količina rabljenih auto dijelova za luksuzna motorna vozila.

Procijenjena tržišna vrijednost robe iznosi cca 451.300,00 KM.

"Osobe kod kojih je sporna roba pronađena nisu posjedovale dokumentaciju o porijeklu, odnosno dokumentaciju kojom bi dokazali da je nad predmetnom robom proveden carinski postupak", navodi se u saopćenju UIO Banja Luka.

Iz naprijed navedenenih razloga, sporna roba privremeno je oduzeta. Ova akcija sprovedena je u saradnji sa ovlaštenim službenicima Grupe za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja Regionalnog centra Sarajevo.

Protiv osoba koje su počinile nezakonitosti bit će pokrenuti odgovarajući postupci pred nadležnim sudom.

Uprava za neizravno oporezivanje BiH poziva sve građane da na otvorenu liniju 080 02 06 07 prijave svaki oblik utaje carine ili PDV-a, ili nelegalnu prodaju trošarinskih proizvoda.

Svi pozivi su besplatni i potpuno anonimni, ističe se u saopćenju. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Najnovije