Uhvaćeni na djelu u bh. gradu: Maloljetnici krali kovanice iz autopraonica

1
Radiosarajevo.ba
Uhvaćeni na djelu u bh. gradu: Maloljetnici krali kovanice iz autopraonica
Foto: Facebook / Ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka zatekli su jučer dva maloljetnika u krađi kovanica iz aparata u samouslužnoj autopraonici.

Sve se desilo jučer, a policija sada sumnja da im nije prvi put.

"Policijski službenici, radeći na sprečavanju činjenja imovinskih krivičnih djela, zatekli su u izvršenju krivičnog djela 'Teška krađa' dva maloljetna lica.

Naime, policijski službenici su prilikom obavljanja operativno taktičke mjere i radnje opservacije, u banjalučkom naselju Lazarevo, uočili dva maloljetna lica da su izvršila provalu u aparat za sitan novac u samouslužnoj autopraonici.

Po uočavanju policijskih službenika, navedena lica su pokušala pobjeći, ali su brzom reakcijom sustignuti", saopćeno je iz Policijske uprave Banja Luka.

Iz policije je navedeno da postoje osnovi sumnje da su dvije maloljetne osobe u prethodnom periodu na području Grada Banja Luka počinile više provala u aparate za sitan novac u samouslužnim autopraonicama.

"Kod maloljetnih lica pronađeni su i oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem ovog krivičnog djela. O svemu je obaviješten dežurni tužilac za maloljetnike Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka. Rad po ovom predmetu je u toku", naveli su iz PU Banja Luka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije