Nastavak policijske akcije 'Incitat': Uhapšeni predati u Tužilaštvo Kantona Sarajevo

3
Radiosarajevo.ba
Nastavak policijske akcije 'Incitat': Uhapšeni predati u Tužilaštvo Kantona Sarajevo
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / Osumnjičeni u akciji 'Incitat' predati u Tužilaštvo KS

Uhapšeni Adis Mulaosmanović, Edina Džigal i Nađa Milišić predati su u Tužilaštvo Kantona Sarajevo u utorak, 6. augusta, potvrđeno je za portal Radiosarajevo.ba.

"Osumnjičeni Nađa Milišić, Adis Mulaosmanović i Edina Džigal predati su u nadležnost Tužilaštva KS. Bit će zadržani 24 sata i u tom zakonskom roku postupajući tužilac odlučit će o daljim mjerama prema osumnjičenima", potvrdila je za Radiosarajevo.ba Azra Bavčić, glasnogovornica Tužilaštva KS.

Među uhapšenima je i Ibro Berilo, načelnik Trnova, međutim, on se trenutno nalazi na KCUS-u gdje je prije nekoliko dana smješten zbog zdravstvenog stanja.

Aleksandar Vulin ipak stigao u BiH: Šta kaže o odbijenom preletu civilnim helikopterom?

Aleksandar Vulin ipak stigao u BiH: Šta kaže o odbijenom preletu civilnim helikopterom?

U sklopu operativne akcije "INCITAT", policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) izvršili su privremenu obustavu transakcija u iznosu od 610.000 KM, koje su bile u različitim valutama i udjelima u jednom investicionom fondu. Akcija je usmjerena na borbu protiv finansijskog kriminala i pranja novca.

Tokom dosadašnjih aktivnosti otkrivena je i privremeno oduzeta veća količina poslovne dokumentacije, mobilni telefoni i računari, što ukazuje na ozbiljnost i obim kriminalnih radnji koje se istražuju.

Policijski službenici SIPA-e podnijeli su Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo. Izvještaj je dopunjen prijavom četiri fizička lica i jednog pravnog lica zbog sumnje na počinjenje krivičnih djela "Udruživanje radi činjenja krivičnih djela", "Zloupotreba položaja ili ovlašćenja" i "Pranje novca", prema Krivičnom zakonu Federacije Bosne i Hercegovine.

Operacija "Incitat" ima za cilj razotkrivanje i suzbijanje sistemske korupcije i zloupotreba u sektoru gradnje i pranja novca.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije