Objavljena imena: U akciji 'Incitat' uhapšeni Ibro Berilo, Adis Mulaosmanović i Edina Džigal

24
Radiosarajevo.ba
Objavljena imena: U akciji 'Incitat' uhapšeni Ibro Berilo, Adis Mulaosmanović i Edina Džigal
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / SIPA/Ilustracija

U sklopu operativne akcije "INCITAT", policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) izvršili su privremenu obustavu transakcija u iznosu od 610.000 KM, koje su bile u različitim valutama i udjelima u jednom investicionom fondu. Akcija je usmjerena na borbu protiv finansijskog kriminala i pranja novca.

Tokom akcije, uhapšena su četiri lica, među kojima su Ibro Berilo, Adis Mulaosmanović, Edina Džigal i Nađa Milišić. Ova lica su lišena slobode i trenutno se nalaze pod kriminalističkom obradom i ispitivanjem u svojstvu osumnjičenih. Aktivnosti u okviru akcije i dalje se nastavljaju, a istraga je u punom toku, potvrdila je Azra Bavčić, glasnogovornica Tužilaštva KS.

Pretresi poslovnih i stambenih objekata te pokretnih stvari još uvijek su u toku. Tokom dosadašnjih aktivnosti otkrivena je i privremeno oduzeta veća količina poslovne dokumentacije, mobilni telefoni i računari, što ukazuje na ozbiljnost i obim kriminalnih radnji koje se istražuju.

Nakrivio se krst na crkvi koja je jedan od simbola Sarajeva: Čeka se odgovor iz Saborne crkve

Nakrivio se krst na crkvi koja je jedan od simbola Sarajeva: Čeka se odgovor iz Saborne crkve

Policijski službenici SIPA-e podnijeli su Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo. Izvještaj je dopunjen prijavom četiri fizička lica i jednog pravnog lica zbog sumnje na počinjenje krivičnih djela "Udruživanje radi činjenja krivičnih djela", "Zloupotreba položaja ili ovlašćenja" i "Pranje novca", prema Krivičnom zakonu Federacije Bosne i Hercegovine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (24)

/ Povezano

/ Najnovije