Novi detalji akcije 'Incitat': Privremeno obustavljene transakcije u bankama u iznosu od 610.000 KM

2
Radiosarajevo.ba
Novi detalji akcije 'Incitat': Privremeno obustavljene transakcije u bankama u iznosu od 610.000 KM
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / Policijska akcija 'Incitat' u općini Trnovo

U sklopu operativne akcije "INCITAT" policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) su putem komercijalnih banaka izvršili privremenu obustavu transakcija u različitim valutama i udjelu u jednom investicionom fondu u iznosu od 610.000KM.

Četiri lica su lišena slobode, nad njima će u toku dana biti izvršena kriminalistička obrada i ispitivanje u svojstvu osumnjičenih.

O daljem statusu lica će odlučivati postupajući tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

Prvi vikend u augustu: Granice Bosne i Hercegovine je prešlo 683.615 osoba

Prvi vikend u augustu: Granice Bosne i Hercegovine je prešlo 683.615 osoba

Pretresi poslovnih i stambenih objekata i pokretnih stvari su još uvijek u toku, do sada je otkrivena i privremeno oduzeta veća količina poslovne dokumentacije, mobilni telefoni i računari. 

Postupajuću u predmetu policijski službenici SIPA su Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo podnijeli Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu te dopunu Izvještaju u okviru kojih su prijavljena četiri fizička i jedno pravno lice, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela "Udruživanje radi činjenja krivičnih djela", "Zloupotreba položaja ili ovlašćenja" i "Pranje novca"  propisana Krivičnim zakonom Federacije Bosne i Hercegovine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije