Nastavak akcije Pero: Uhapšeni šef odjela MUP-a za narkotike i zastupnik A-SDA

Radiosarajevo.ba
Nastavak akcije Pero: Uhapšeni šef odjela MUP-a za narkotike i zastupnik A-SDA
Foto: SIPA / Ilustracija

Pripadnici SIPA-e su danas nastavili sa provođenjem akcije Pero na području Unsko-sanskog kantona (USK) u kojoj su uhapšene dvije osobe, potvrdio je za portal Radiosarajevo.ba portparol ove policijske agencije Luka Miladinović.

"Pripadnici SIPA-e na području Bihaća vrše pretres na jednoj lokaciji. Do sada su slobode lišena dva lica zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivična djela organizovani kriminal, zloupotreba položaja i ovlaštenja, primanje nagrade i drugog oblika koristi, trgovina uticajem za primanje novca i krivotvorenje isprave", istakao je.

Prema njegovim riječima, navedene osobe se nalaze u prostorijama Tužilaštva USK i nad njima se vrši kriminalistička obrada nakon čega će biti predati nadležnom tužilaštvu.

Nezvanično uhapšeni su šef Odjela za narkotike u Ministarstvu unutrašnjih poslova USK (MUP USK) Alaga Čaušević i zastupnik u Stranke demokratske aktivnosti (A-SDA) u Skupštini USK Rasim Pajić.

Akcija Pero je počela 13. novembra kada su uhapšeni bivši delegat u Domu naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine i nekadašnji generalni sekretar A-SDA Admir Hadžipašić. Tada su uhapšene 22 osobe. Njih deset je u pritvoru. Za njih devet je predloženo produženje pritvora.

Terete se za izdavanje lažnih diploma.

Odlukom ministra za obrazovnaje, nauku, kulutur i sport USK Damira Omerdića privremeno je zabranjen rad Visokoj međunarodnoj školi Cazin i Centru za obrazovanje odraslih Vita Plus.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije