Nakon zahtjeva za potjernicom: Predao se brat Alije Delimustafića

E. H.
Nakon zahtjeva za potjernicom: Predao se brat Alije Delimustafića
Prethodne sedmice u velikoj policijskoj akciji kodnog naziva Pravda uhapšeno je čak 17 osoba, a akcija se nastavila i danas kada se Federalnoj upravi policije predao Mirsad Delimustafić.

Kako doznaje Radiosarajevo.ba, Mirsad, brat Alije Delimustafića prvog čovjeka koji je uhapšen u ovoj akciji, danas se predao FUP-u, a nakon što je Tužilaštvo Kantona Sarajevo predložilo Kantonalnom sudu u Sarajevu da se za njim raspiše potjernica i da mu se odredi jednomjesečni pritvor.

Za naš portal govorila je Azra Bavčić, glasnogovornica Tužilaštva KS-a, koja je kazala kako sada slijedi redovna procedura u okviru koje će na Mirsadom Delimustafićem biti obavljena kriminalistička obrada, a zatim će on biti predat u nadležnost Tužilaštva KS-a.

Podsjećanja radi, riječ je o velikoj policijskoj akciji koja traje još od petka, 11. novembra, a svi uhapšeni u okviru nje dovode se u vezu s krivičnim djelima - organizirana kriminalna grupa u vezi s krivičnim djelima - zloupotreba položaja ili ovlaštenja, povreda zakona od suca, pranje novca i prevara, saopćeno je ranije povodom ove akcije iz FUP-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije