Kantonalni sud odlučio: Određen pritvor Aliji Delimustafiću i ostalima

E. H.
Kantonalni sud odlučio: Određen pritvor Aliji Delimustafiću i ostalima
Nakon što je, krajem protekle sedmice, više osoba uhapšeno u akciji kodnog naziva Pravda u Bosni i Hercegovini, ali i susjednoj Hrvatskoj, nastavljeno je postupanje Tužilaštva KS-a i policije u ovom predmetu.

Kako je Radiosarajevo.ba uspio doznati jutros u Tužilaštvu Kantona Sarajevo, na njihov prijedlog Kantonalni sud Sarajevo odredio je jednomjesečni pritvor pojedinim osobama koje su uhapšene u ovoj akciji, te će tako 30 dana u pritvoru provesti Alija Delimustafić, Jusuf Škrijelj, Suada Hadžić, Lejla Cerić i Samira Skorupan.

Ipak, ni s ovim nije završena istraga u ovom slučaju, te se još uvijek čeka odluka suda u vezi sa potjernicama za bivšom sutkinjom Općinskog suda u Sarajevu Lejlom Fazlagić, Mirsadom Delimustafićem, bratom bivšeg ministra za unustrašnje poslove RBiH i Zoranom Lončarom.

Podsjećamo, akcija Pravda počela je u ranim jutarnjim satima u petak, 11. novembra, kada su policijski službenici Federalne uprave policije, pod nadzorom Tužilaštva KS-a i u saradnji s Ministarstvom za unutrašnje poslove Republike srpske i hrvatskim USKOK-om počeli s pretresima i hapšenjima na preko 40 lokacija diljem BiH i u dijelu Hrvatske.

Tokom ove akcije uhapšeno je 17 osoba, a sve one se dovode u vezu s nizom krivičnih djela, među kojima su: organizirana kriminalna grupa, zloupotreba položaja ili ovlaštenja, povreda zakona od suca, pranje novca i prevara, navedeno je u saopćenjima prethodnih dana.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije