Sinoć kasno FUP ponovo hapsio: Ovo su imena svih jučer uhapšenih

E. H.
Sinoć kasno FUP ponovo hapsio: Ovo su imena svih jučer uhapšenih
/ FUP/Ilustracija
Velika policijska akcija Pravda koju provodi Federalna uprava policije, prema nalogu Tužilaštva Kantona Sarajevo, a koja je uzdrmala cjelokupnu javnost krajem prošle sedmice, čini se, tek je počela, te se hapšenja i pretresi nastavljaju.

Već ranije smo pisali o novim pretresima i hapšenjima koja je FUP vršio jučer na još dvije lokacije na području Kantona Sarajevo, a kako je stajalo u tadašnjem saopćenju, uhapšene su dvije osobe. Kako nezvanično doznaje portal Radiosarajevo.ba, uhapšeni su Amirela Lončar, bivša supruga Zorana Lončara, za kojeg je Tužilaštvo KS-a već zatražilo raspisivanje potjernice i Hamdo Spahić, direktor Fudbalskog kluba Olimpic iz Sarajevo.

Ipak, ni to nije bio kraj akcije te su policijski službenici FUP-a i sinoć kasno nastavili pretrese i hapšenja, a kako smo nezvanično doznali, ovog puta uhapšen je Izet Musić.

Sve ove osobe uhapšene su u okviru velike akcije koju FUP, u saradnji s MUP-om RS-a i hrvatskim USKOK-om, provodi još od petka, a nalog za ove pretrese i hapšenja dalo je Tužilaštvo KS-a. Osim troje jučer uhapšenih, privedeno je još 14 osoba, a prema odluci Kantonalnog suda u Sarajevo za pojedine od njih jutros je određen pritvor, te će narednih mjesec dana istrage u pritvoru provesti Alija Delimustafić, bivši ministar za unutrašnje poslove RBiH, Jusuf Škrijelj, bivši pratilac Alije Izetbegovića, kao i Suada Hadžić, Lejla Cerić i Samira Skorupan.

Svi uhapšeni dovode se u vezu s krivičnim djelima - organizirana kriminalna grupa u vezi s krivičnim djelima - zloupotreba položaja ili ovlaštenja, povreda zakona od suca, pranje novca i prevara, saopćeno je iz FUP-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije