Nakon incidenta: Napadnute studentice traže da Kuvajćani krivično odgovaraju

Radiosarajevo.ba
Nakon incidenta: Napadnute studentice traže da Kuvajćani krivično odgovaraju
Nakon što su dvojica državljana Kuvajta prekjučer na trolejbuskom stajalištu Skenderija napali Medinu Fatić i Jasminu Filipović, one su izrazile sumnju da se u njihovom slučaju radi samo o prekršaju, odnosno o narušavanju javnog reda i mira.

Medina je jučer, u pratnji svoje majke Azre Hodžić, otišla u Tužilaštvo Kantona Sarajevo, gdje su razgovarale s Aidom Topalović, zamjenicom glavne tužiteljice.

"Nakon razgovora s glavnom tužiteljicom, djevojka i njena majka upućene su u Policijsku upravu Centar, gdje djevojka treba ponovo dati iskaz. Nakon što policija zadokumentira činjenice, prikupi operativni materijal ili, ako, eventualno, pošalju izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, tada će se tužilac izjasniti u pogledu kvalifikacije krivičnog djela, ako ga je bilo", pojasnila je jučer Azra Bavčić, glasnogovornik Tužilaštva KS-a.

S druge strane, prema informacijama iz Ministarstva za unutrašnje poslove Kantona Sarajevo, napadu je prethodio nesporazum između djevojaka i Kuvajćana, jer su oni mislili da im je neko ukrao mobitel u tramvaju, piše Dnevni avaz.

Posumnjali su da su za to krive studentice te su ih, navodno, pokušali zadržati dok policija nije došla, zbog čega su nastale povrede na Medininoj ruci. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije