Studentice tvrde: Arapi su nas napali na Skenderiji

Radiosarajevo.ba
Studentice tvrde: Arapi su nas napali na Skenderiji
Medinu Fatić i Jasminu Filipović, studentice Fakulteta zdravstvenih studija, jučer su u 13.15 sati na trolejbuskom stajalištu na Skenderiji u Sarajevu fizički napala dvojica mladića iz Kuvajta.

Kako javlja Avaz, nesretne djevojke doživjele su veliki šok zbog nasrtaja Kuvajćana, a prema njihovim riječima, od premlaćivanja su ih spasili putnici u trolejbusu.  

Veliki šok

Kako su sinoć kazale za Avaz, njih dvije su primijetile mladiće još dok su bile u tramvaju te pretpostavljaju da su ih pratili do trolejbuskog stajališta. 

"Oni su došli na trolejbusku stanicu i pokušavali su da kontaktiraju s nama, obraćajući nam se na engleskom jeziku. Mi smo im govorile da ne znamo engleski, misleći da će nas ostaviti na miru, jer nismo željele pričati s njima s obzirom na to da su nam bili nepoznati", kazala je Fatić.

No, nasrtljivi mladići nisu odustajali, a naročito su se naljutili kada je trolejbus došao te kada su Jasmina i Medina zakoračile da uđu unutra.

"Prilikom ulaska unutra počeli su naglo da me vuku za rukav jakne i za ruku. Zaista su jako trgali... Ljudi koji su bili u blizini mene, vikali su: 'Ne dajte da je izvuku vani!' Jasmina je utrčala u trolejbus na druga vrata i vikala je: 'Zovite policiju!' Oni su od nas tražili mobitel, tvrdeći da smo im ga mi ukrale, što me je zaprepastilo", pojasnila je Fatić. 

Lakše povrede

Medina se borila da se iščupa od nasrtljivih Kuvajćana, a na svu sreću, pomogao im je i vozač trolejbusa, kao i nekoliko žena koje su bile unutra. 

"Ubrzo je stigla i policija pa su priveli ovu dvojicu. Prišli su nam i neki mladići, koji su posvjedočili policajcima o svemu što nam se desilo. Poslije smo otišle u Policijsku stanicu, gdje smo dale iskaz. Pregledane smo i u Univerzitetskom kliničkom centru Sarajevo, gdje nam je konstatirano akutno stresno stanje, a meni je povrijeđen i ručni zglob desne ruke, a poderali su mi i jaknu kada su me vukli", kaže Medina.

Jasmina je kazala da su mladići bili srednje građe i da su imali 27-28 godina. 

"U Policijskoj stanici Centar čule smo da su državljani Kuvajta kada su inspektori popunjavali izvještaj protiv njih. Tražile smo uvid u njihovu službenu zabilješku, ali su nam kazali da prvo trebamo podnijeti zahtjev za to pa ćemo to sutra (danas, op. a.) učiniti",  kazala je Filipović. 

Sve priznali u policiji

Kuvajćani su privedeni i odvedeni u PS Centar, gdje su saslušani, a platili su i novčanu kaznu. Studentice su sinoć kazale da su Kuvajćani priznali napad na njih. Njih dvije planiraju podnijeti i privatnu tužbu protiv napadača. 

Portal Radiosarajevo.ba kontaktirao je MUP KS-a o ovom nemilom događaju, ali još uvijek čekamo odgovor.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije