MUP KS objavio šta su sve oduzeli od navijača na sarajevskom derbiju

0
Radiosarajevo.ba
MUP KS objavio šta su sve oduzeli od navijača na sarajevskom derbiju
Foto: Kolaž / Oduzete palice i baklje pred sarajevski derbi

Veliki sarajevski derbi je odigran jučer, 14. aprila, a MUP Kantona Sarajevo je dosta ozbiljnije pristupio ovom meču od prethodnih derbija. 

Primjećeno je i dosta manje pirotehnike na tribinama, a razlog za to je pojačana kontrola službenika MUP-a KS. 

Sada su se iz sarajevske policije oglasili te naveli šta je sve oduzeto od navijača FK Željezničar i FK Sarajevo pred sam susret. 

Zbog rasta minimalca u RS povećene cijene svih usluga: Poskupila kafa, šišanje, kirije...

Zbog rasta minimalca u RS povećene cijene svih usluga: Poskupila kafa, šišanje, kirije...

"Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, prilikom provođenja mjera i radnji na osiguranju derbi utakmice između FK Željezničar i FK Sarajevo koja se odigrala jučer na stadionu Grbavica, prilikom pregleda prostora tribina i Fan shopa, pronašli su i privremeno oduzeli 81 komad baklji i 46 komada drvenih palica – 'držalica'.

Policijski službenici izdali su šest prekršajnih naloga zbog počinjenih prekršaja protiv javnog reda i mira", objavio je MUP KS. 

Podsjetimo, susret između FK Željezničar i FK Sarajevo završio je rezultatom 0:0, a nije bilo incidenata u i oko stadiona Grbavica. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije