Sarajevski derbi: FK Željezničar i FK Sarajevo podijelili bodove, viđena isključenja

1
Radiosarajevo.ba
Sarajevski derbi: FK Željezničar i FK Sarajevo podijelili bodove, viđena isključenja
Foto: N.G / Radiosarajevo.ba / FK Željezničar - FK Sarajevo

U meču 26. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine sastali su se vječiti rivali FK Željezničar i FK Sarajevo, a rezultat je glasio 0:0. 

Meč sam po sebi nije bio pretjerano interesantan 'neutralcima', ali se moglo puno vidjeti. 

Već u prvom poluvremenu, koje je većinom bilo bez šansi, sudija Ermin Sivac je pokazao dva crvena kartona igračima FK Željezničar.

Izetbegović pisao ministrima vanjskih poslova: 'U normalnom svijetu za ovo ne bi bilo potrebe'

Izetbegović pisao ministrima vanjskih poslova: 'U normalnom svijetu za ovo ne bi bilo potrebe'

'Pocrvenili' su Amer Hiroš u 10. minuti, nakon što je udario Edina Julardžiju, te Edin Cocalić u prvoj minuti sudijske nadoknade, poslije faula nad Francisom Kyeremehom.

Zatim je i FK Sarajevo ostalo bez igrača, jer je Slaviša Radović pocrvenio na samom kraju prvog poluvremena. Razlog je bio incident sa Semirom Štilićem, te je tako Bordo tim dobi crveni karton i 'pridružio' se Plavima s Grbavice u punjenju ove statistike. 

U drugom poluvremenu smo mogli vidjeti par pokušaja obje ekipe, ali nije bilo velikih prilika.

Na kraju, obje ekipe mogu biti zadovoljne, imajući u vidu okolnosti, mada je FK Sarajevo ipak imalo igrača više skoro cijeli meč. 

Ovim remijem, Željezničar ima 27 bodova i nalazi se van zone ispadanja, dok je Sarajevo četverto s 41 bodom, dva manje od FK Velež, koji se nalazi na poziciji koja vodi u Europu naredne godine. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije