Jake policijske snage na Grbavici: "Situacija je i više nego ozbiljna. Pregledali su nas do čarapa"

5
Radiosarajevo.ba
Jake policijske snage na Grbavici: "Situacija je i više nego ozbiljna. Pregledali su nas do čarapa"
Foto: N.G / Radiosarajevo.ba / Jake policijske snage na Grbavici

U meču 26. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine danas, 14. aprila, od 20 sati sastaju se sarajevski rivali FK Željezničar i FK Sarajevo. 

Kako javlja fotoreporter portala Radiosarajevo.ba, na terenu se nalazi veliki broj pripadnika sarajevske policije, kako ne bi došlo do incidenta.

"Situacija je i više nego ozbiljna. Pregledali su nas do čarapa, bukvalno smo skidali tene", kaže naš fotoreporter.

Za nekoliko sati vanredno zasjeda Vijeće sigurnosti UN-a: Obratit će se Schmidt i Cvijanović

Za nekoliko sati vanredno zasjeda Vijeće sigurnosti UN-a: Obratit će se Schmidt i Cvijanović

Podjestimo, ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Admir Katica i policijski komesar Fatmir Hajdarević održali su prije nekoliko dana sastanak sa predstavnicima ovih klubova.

Ministar Katica je poručio da će MUP Kantona Sarajevo Uprava policije poduzeti sve neophodne mjere za održavanje derbija, a od predstavnika klubova zatražio je maksimalnu saradnju i kooperativnost.

Horde zla krenule na Grbavicu! Pogledajte korteo navijača FK Sarajevo

Horde zla krenule na Grbavicu! Pogledajte korteo navijača FK Sarajevo

"Smatram da je važno da održimo ovakav sastanak i podijelimo odgovornost, te da poduzmemo sve mjere da derbi protekne u najboljem redu. Mi želimo da se derbi održi, ali morate znati da nam je sigurnost građana na prvom mjestu i zato od vas i navijača očekujemo maksimalno korektno i civilizirano ponašanje", poručio je ministar Katica.

Policijski komesar Fatmir Hajdarević najavio je da će pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo Uprave policije vršiti pretres lica na svim ulazima, te da policija neće dozvoliti bilo kakav oblik nasilja i huliganstva. Istakao je da policija, klubovi i navijači moraju zajedno djelovati kako bi ovaj i svaki naredni derbi protekao u najboljem redu, te da ne smije doći do upotrebe pirotehničkih sredstava, huliganstva i uništavanja imovine. Kako je rečeno tokom sastanka, policija će osigurati održavanje derbija, ali će i istrajati u zaštiti grada i građana.

Predstavnici oba kluba poručili su da je održavanje derbija uz prisustvo navijača zajednički interes, te da će održati sastanke sa predstavnicima navijačkih skupina, prenijeti im upute sa današnjeg sastanka i upoznati ih sa mjerama koje će MUP Kantona Sarajevo Uprava policije poduzeti. Istakli su maksimalnu spremnost na saradnju navodeći da će od navijača tražiti da se pridržavaju uputa i pokažu odgovorno ponašanje.

Susret između Željezničara i Sarajeva igra se u nedjelju, 14. aprila, na Grbavici s početkom od 20 sati.

Na našem portalu moći ćete pratiti utakmicu UŽIVO u tekstualnom prijenosu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije