MUP KS o navodnom pokušaju otmice trojice dječaka u Sarajevu: 'Apelujemo na sugrađane da se suzdrže'

4
A. S.
MUP KS o navodnom pokušaju otmice trojice dječaka u Sarajevu: 'Apelujemo na sugrađane da se suzdrže'
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Sarajevska policija, Ilustracija

Nakon što se pojavila informacija da je kod Osnovne škole Pofalići, na području Općine Novo Sarajevo, izvršen pokušaj otmice trojice dječaka, portal Radiosarajevo.ba je kontaktirao Ministarstvo unutrašnjih poslova kantona Sarajevo, da bismo šta se zaista dogodilo.

Iz MUP-a KS su za portal Radiosarajevo.ba odgovorili:

"Danas, 7. novembra, oko 14.15 sati, na poziv direktorice Osnovne škole Pofalići, ulica Ivanjska, policijski službenici PU Novo Sarajevo su izašli na teren, u prostorije ove osnovne škole, gdje su zatekli odgovorno osoblje škole, te troje učenika u pratnji roditelja.

Počinje isplata uvećanih penzija i razlika za prva tri mjeseca

Počinje isplata uvećanih penzija i razlika za prva tri mjeseca

Tom prilikom, policijskim službenicima je saopćeno da se troje djece koja pohađaju peti razred ove škole, kretalo trotoarom ulice Drinska oko 13.00 sati, te kod skretanja u ulicu Pofalićka se na kolovozu nakratko zaustavilo motorno vozilo iz kojeg je izašla jedna ženska osoba, te se obratila djeci, nakon čega su se djeca trčećim korakom udaljila sa tog mjesta.

Predmetna ženska osoba nije slijedila djecu. Policijski službenici su poduzeli mjere i radnje iz svoje nadležnosti, te nije utvrđeno da je bilo protivpravnih radnji.

Uprava policije MUP-a Kantona Sarajevo, a u cilju preventivnih mjera, izvršit će dodatne provjere ovih navoda. Istovremeno apelujemo na sugrađane da se suzdrže od dijeljenja neprovjerenih informacija koje mogu izazvati strah i uznemirenost građana Kantona Sarajevo", navodi se u odgovoru MUP-a KS za Radiosarajevo.ba.

Tekst koji je kružio društvenim mrežama

Portal Radiosarajevo.ba objavljuje tekst koji je tokom večeri, 7. novembra, kružio društvenim mrežama i za koji se na kraju ispostavilo da je neprovjerena informacija.

On glasi ovako:

"Raja, prije jedan sat se desio pokušaj trojice dječaka kod OŠ Pofalići. Riječ je o dva odrasla muškarca i jednoj ženi romskog porijekla koji su bili u kombiju bijele boje, sa crnom haubom i koji su pokušali otmicu.

Molim vas da obratite pažnju na svoju djecu i da obavijestite ostale roditelje o ovom nemilom događaju".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije