Pojavila se vijest o pokušaju otmice djeteta u BiH, evo šta kažu iz policije

0
Radiosarajevo.ba
Pojavila se vijest o pokušaju otmice djeteta u BiH, evo šta kažu iz policije
Arhiv / PU Zvornik / Ilustracija

Na društvenim mrežama danas, 7. novembra, objavljeno je da je nepoznata osoba iz plavog kombija navodno pokušala oteti dijete u Zvorniku.

Ispostavilo se da je riječ o dezinformaciji, a u međuvremenu se oglasili i iz Policijske uprave Zvornik te su naglasili "da pokušaja otmice nije bilo".

"Policajci su identifikovali navedeno vozilo i osobu D. L. iz Zvornika, koja je upravljala istim, te je utvrđeno da se navedeno vozilo zaustavilo na lokaciji u mjestu Ulice zbog propuštanja autobusa u saobraćaju, i da nije bilo nikakvog kontakta vozača sa djetetom", navode iz policije.

Obavještenje iz ViK-a: Mogući prekidi u vodosnabdijevanju u ovim sarajevskim ulicama

Obavještenje iz ViK-a: Mogući prekidi u vodosnabdijevanju u ovim sarajevskim ulicama

Napominju da ovaj događaj niko nije prijavio u PU Zvornik.

"Također, u vezi sa prijavom S. A. iz Milića od ponedjeljka da je nepoznata osoba iz svog vozila pokušalo da slatkišima namami njeno maloljetno dijete, policajci poduzimanjem mjera i radnji do sada nisu potvrdili navode ove prijave, te nastavljaju daljnji rad po prijavi", saopćeno je iz PU Zvornik.

PU Zvornik apeluje na sve građane i medije da ne šire neprovjerene i netačne informacije kojima se dodatno uznemirava javnost i diže panika.

"Pripadnici PU Zvornik nastavljaju da preduzimaju sve potrebne mjere i radnje u cilju zaštite građana, i održavanja povoljnog stanja bezbjednosti na području PU Zvornik", naveli su iz zvorničke policije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije