Jezivi detalji otmice u BiH: Dva dana bio zatočen i mučen, otmičari tražili 15.000 eura

1
Radiosarajevo.ba
Jezivi detalji otmice u BiH: Dva dana bio zatočen i mučen, otmičari tražili 15.000 eura
Foto: FUP / FUP / Ilustracija

Pakistanac A. S., koji je otet u Bihaću, čak dva dana bio je zatočen, potvrđeno je iz Federalne uprave policije (FUP).

Podsjetimo, pripadnici FUP-a su uhapsili pet osoba koje se dovode u vezu sa otmicom Pakistanca.

U međuvremenu su se oglasili iz FUP-a te su objavili nove informacije. U saopćenju se navodi da je akcija hapšenja izvedena u srijedu, 11. oktobra.

Đoković se rasplesao na Severininom koncertu: Popeo se na pozornicu i potpuno "ukrao" show

Đoković se rasplesao na Severininom koncertu: Popeo se na pozornicu i potpuno "ukrao" show

Pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Unsko-sanskog kanotna, pripadnici FUP-a su na području Unsko-sanskog kantona provodili istražne radnje u cilju rasvijetljavanja i dokumentovanja krivičnog dijela otmica.

Državljanin Pakistana, kako su saopćili iz FUP-a, otet je 9. oktobra. U otmici je učestvovalo više osoba iz Bihaća.

Pakistanca su od 9. do 11. oktobra držali protivpravno zatvorenog, ograničivši mu kretanje. Potom su ga prisilili da putem telefona pozove svoje prijatelje, također državljane Pakistana koji se nalaze u prihvatnom centru Lipa u Bihaću, kao i druge prijatelje koji se nalaze u Bosni i Hercegovini, da izvrše uplatu novca.

Iz FUP-a su precizirali da radi o 15.000 eura (oko 30.000 KM) te da su navedeni iznos otmičari tražili u zamjenu za njegovo puštanje na slobodu.

Pripadnici FUP-a su u saradnji sa Obavještajno sigurnosnom agencijom Bosne i Hercegovine i Ministarstvom unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona locirali otmičare.

"Tom prilikom je pronađen oteti državljanin Pakistana sa vidnim povredama u predjelu glave i tijela nakon čega je prevezen u Kantonalnu bolnicu u Bihaću gdje je izvršen ljekarski pregled, prilikom kojeg su kod istog konstatovane povrede", saopćeno je iz FUP-a.

Zbog sumnje da su počinili krivično djelo otmica uhašeno je pet osoba iz Bihaća, svi državljani Bosne i Hercegovine.

"Uhapšeni su kriminalistički obrađeni i ispitani u svojstvu osumnjičenih, oduzeti su im mobiteli i kartice te su izvršeni pretresi prostorija u kojim su nastanjeni i koje koriste", zaključuje se u saopćenju FUP-a.

Osumnjičeni će biti predati na dalje nadležno postupanje Kantonalnom tužilaštvu Unsko-sanskog kantona, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije