Policijska akcija FUP-a: Uhapšene tri osobe u Konjicu - pronađena droga

0
Radiosarajevo.ba
Policijska akcija FUP-a: Uhapšene tri osobe u Konjicu - pronađena droga
Foto: FUP / Policijska akcija "Plaža"

Policijski službenici Federalne uprave policije su u utorak, 3. oktobra, poduzimali mjere i radnje iz svoje nadležnosti s ciljem sprečavanja neovlaštenog prometa opojnih droga pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona, Područnog tužilaštva Konjic, a vezano za dokumentovanje krivičnog djela "Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga" iz člana 238. Krivičnog Zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

U sklopu navedenih aktivnosti provedena je operativna akcije "Plaža", a na osnovu Naredbi Općinskog suda u Konjicu izvršeni su pretresi osoba, putničkog motornog vozila i kuće na području Grada Konjica, te su tom prilikom lišene slobode osobe inicijala M.Ć. (1994), A.A. (1994) i M.K. (1993) svi iz Konjica, zbog postojanja osnova sumnje na izvršenje navedenog krivičnog djela, kojom prilikom je pronađena veća količina bijele praškaste materije i zeljaste materije koje svojim izgledom asociraju na opojne droge Amfetamin i Cannabis, sredstva za pakovanje i vage za precizno vaganje.

Navedene osobe se sumnjiče da su na području Hercegovačko-neretvanskog Kantona, područja grada Konjica tokom 2023 godine, neovlašteno nabavli i posjedovali opojnu drogu Amfetamin i Cannabis koju su u kućama koje koriste i gdje borave, pripremali i pakovali radi daljnjeg stavljanja u promet trećim licima. Prilikom pretresanja pronađeni su i drugi predmeti koji potiču ili se dovode u vezu sa predmetnim krivičnim djelom.

Majke Srebrenice vratile se iz New Yorka u Sarajevo: "Mi znamo šta su radili i kakvo su zlo učinili"

Majke Srebrenice vratile se iz New Yorka u Sarajevo: "Mi znamo šta su radili i kakvo su zlo učinili"

Predmetne osobe će biti kriminalistički obrađene, te će o njihovom daljnjem statusu odlučivati nadležno Kantonalnog tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona, Područno tužilaštvo Konjic.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije