Pripadnici FUP-a hapsili u Sarajevu i Konjicu: Zaplijenjena droga, oružje i krivotvorene isprave

0
Radiosarajevo.ba
Pripadnici FUP-a hapsili u Sarajevu i Konjicu: Zaplijenjena droga, oružje i krivotvorene isprave
Foto: FUP / Oduzeti droga i oružje

Pripadnici Federalne uprave policije (FUP) u dvije operativne akcije uhapsili su dvije osobe te zaplijenili drogu, oružje i krivotvorene isprave.

U operativnoj akciji "Željeznica" na području Kantona Sarajevo, postupajući po usmenoj naredbi Općinskog suda u Sarajevu, priveden je M. Z. (61), zbog sumnje da je počinio krivična djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materijai krivotvorenje isprave.

Prilikom pretresa pronađeni su kokain, amfetamin, vaga za precizno vaganje, pištolj, puška i neutvđena količina municije, električni uređaj za ometanje signala, te falsfikovani dokumenti Bosne i Hercegovine i Republike Srbije sa dva različita identiteta.

Otvorena izložba “Antifašistički strip u Jugoslaviji”, od „Pionira“ do „Partizana"

Otvorena izložba “Antifašistički strip u Jugoslaviji”, od „Pionira“ do „Partizana"

Uhapšeni će nakon kriminalističke obrade u prostorijama FUP-a biti predat u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo.

U drugoj operativnoj akciji na području Konjica, izvršen je pretres A. O. (33) iz Konjica, zbog sumnje da je počinio krivično djelo posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga„.

Prilikom pretresa pronađena je određena količina marihuane i amfetamina.

Osumnjičeni je kriminalistički obrađen u prostorijama Policijske uprave Konjic.

"Policajci nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju krivičnog dijela", saopćeno je iz FUP-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije