Akcija FUP-a: Uhapšen muškarac zbog sumnje da je proizvodio i prodavao drogu

0
Radiosarajevo.ba
Akcija FUP-a: Uhapšen muškarac zbog sumnje da je proizvodio i prodavao drogu
Foto: FUP / Droga koju su pronašli kod osobe

Službenici Federalne uprave policije su danas, 11. oktobra, proveli operativnu akcija "JULI II" te je tom prilikom lišena slobode osoba iz Mostar inicijala E.K..

Saopštenje Federalne uprave policije prenosimo u cijelosti:

"Dana, 11.10.2023. godine, policijski službenici Federalne uprave policije s ciljem sprečavanja neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona, poduzimali mjere i radnje iz svoje nadležnosti na području grada Mostara, a vezano za dokumentovanje krivičnog djela 'Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga" iz člana 238. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

Mozgalica: Šta je pogrešno na ovoj slici?

Mozgalica: Šta je pogrešno na ovoj slici?

U sklopu navedenih aktivnosti, provedena je operativna akcija „JULI II“, a na osnovu Naredbe Općinskog suda u Mostaru, izvršeni su pretresi osobe, kuće i motornog vozila, te je tom prilikom lišena slobode osoba iz Mostar inicijala E.K. (1978), zbog postojanja osnova sumnje na izvršenje navedenog krivičnog djela, kojom prilikom je pronađene su određene količina bijele praškaste NN materije i suhe zeljaste materije, koje svojim izgledom asociraju na opojne drogu 'Amfetamin' i 'Cannabis'.

Navedeno lice se sumnjiči da je na području Hercegovačko-neretvanskog kantona, područja grada Mostara tokom 2023. godine, neovlašteno nabavljalo opojnu drogu 'Amfetamin' i 'Cannabis' koju je sa namjerom stavljanja u promet držao u kući u kojoj boravi te su prilikom pretresanja pored opojne droge pronađeni i drugi predmeti koji potiču ili se dovode u vezu sa predmetnim krivičnim djelom.

Droga koju su pronašli kod osobe

Lice lišeno slobode je kriminalistički obrađeno, te će o njegovom daljnjem statusu odlučivati nadležno Kantonalno tužilaštvo Hercegovačko-neretvanskog kantona.", navodi se u saopštenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije