Milan Radoičić kupovao oružje u Tuzli? FUP provjerava navode

10
L. M.
Milan Radoičić kupovao oružje u Tuzli? FUP provjerava navode
Foto: Radio Slobodna Evropa / Milan Radoičić

Više javno tužilaštvo (VJT) u Beogradu saopštilo je da je saslušan Milan Radoičić koji je optužen da je organizirao napad na kosovsku policiju.

U saopštenju je navedeno da je saslušan Milan R. (45) zbog sumnje da je sa, za sada, više nepoznatih lica, izvršilo krivična djela Udruživanje radi vršenja krivičnih djela, Nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet vatrenog oružja i eksplozivnih materija i Teška djela protiv opšte sigurnosti.

Kako je saopšteno Radoičić se tereti da je od januara 2023. godine do 24. septembra nabavljao oružje, municiju i eksplozivna sredstva velike razorne moći iz Tuzle u Bosne i Hercegovine.

Bivša pjevačica Divanhane o kritikama jer se takmiči u 'Zvezdama Granda': "Ne pokušavajte..."

Bivša pjevačica Divanhane o kritikama jer se takmiči u 'Zvezdama Granda': "Ne pokušavajte..."

Kontaktirali smo Federalnu upravu policije s obzirom da srbijansko tužilaštvo navodi da je oružje kupljeno u BiH.

"Federalna uprava policije poduzeti će aktivnosti koje se odnose na provjeru navoda o tome da je lice Milan Radoičić od januara 2023. godine do 24. septembra nabavljao oružje, municiju i eksplozivna sredstva velike razorne moći iz Tuzle.

Već ujutro zatražit ćemo od organa Republike Srbije da nam dostave raspoložive informacije", rečeno je iz FUP-a za portal Radiosarajevo.ba.

Reagirao je i ministar unutrašnjih poslova FBiH Ramo Isak.

"Direktor Federalne uprave policije Vahidin Munjić obavijestio me kako će Federalna uprava policije provjeriti da li su tačni navodi o tome da je Milan Radoičić kupovao oružje u Tuzli. S obzirom na to da još uvijek ne znamo da li su uopšte tačne tvrdnje o navodnoj kupovini oružja na teritoriji BiH, u ovom momentu ne mogu davati preciznije komentare. Pustimo bosanskohercegovačke istražne organe da utvrde činjenično stanje", kazao je Isak u izjavi za Radiosarajevo.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (10)

/ Povezano

/ Najnovije