Kosovska policija objavila snimak: Ovo je trenutak kada je počeo teroristički napad

1
Radiosarajevo.ba
Kosovska policija objavila snimak: Ovo je trenutak kada je počeo teroristički napad
Foto: Facebook / Kosovska policija objavila snimke terorističkog napada

Kosovska policija je na svom zvaničnom Facebook nalogu objavila snimke za koje tvrdi da prikazuju početak terorističkog napada na području Banjice.

"Snimak pripada datumu 02.09.2023, na Kopaoniku kod zemljišta u vlasništvu Milana Radoičića.

Ove slike predstavljaju testiranje odjeće koja je protiv termo kamera.

Kamiondžija iz BiH proklizao i izazvao lančani sudar u Austriji: Ima i povrijeđenih

Kamiondžija iz BiH proklizao i izazvao lančani sudar u Austriji: Ima i povrijeđenih

Drugi snimci pokazuju završne vježbe terorističke grupe na poligonu Vojske Srbije poznatom kao Pasuljanske livade", stoji u objavi kosovske policije

Podsjetimo, u napadu koji se desio 24. septembra, ubijen je jedan kosovski policajac i najmanje tri napadača.

Video 2. Incizimet i përkasin datës 2 shtator 2023 po ashtu ne Kopaunik afër hapësirave pronë e Milan Radoiqiq, këto imazhe paraqesin testimin e veshjeve të cilat janë kundër kamerave termike. Pamjet tjera paraqesin ushtrimet finale të grupit terrorist në poligonin e ushtrisë serbe i njohur si Pasuljanske Livade.

Posted by Kosovo Police on Sunday, October 1, 2023

Nakon toga, objavili su snimak za koji tvrde da predstavlja početak terorističkog napada na Kosovu. Snimak možete pogledati u nastavku.

Video

Policia e Kosovës shpalos dëshmi të reja lidhur me grupin terrorist që po përgatitej në Serbi për të sulmuar vendin tonë Prishtinë, më 1 tetor 2023 Një javë pas zhvillimeve të datës 24 shtator 2023 në veri të Republikës së Kosovës, gjegjësisht në fshatin Banjskë, ku Policia e Republikës së Kosovës realizoi operacionin e suksesshëm ndaj grupit terrorist, gjetjen dhe konfiskimin e një arsenali armësh, pajisjeve të ndryshme ushtarake, armë të rënda të kalibrave të ndryshëm, eksplozivë dhe automjete përfshirë ato të blinduara, sot në ora 15:00 u organizua edhe konferenca e radhës për media, lidhur me të rejat e fundit. Gjatë kësaj konference në të cilën morën pjesë Ministri i Punëve të Brendshme z. Xhelal Sveçla dhe Drejtori i Përgjithshëm i PK-së Kolonel Gazmend Hoxha, të njëjtit shpalosen detaje të tjera lidhur me gjetjen në vazhdimësi të armëve të ndryshme, organizimin, trajnimin dhe përgatitjen e grupit terrorist në malet e Serbisë, për të sulmuar territorin dhe Policinë e Republikës së Kosovës, sulm ky i cili ndodhi me 24 shtator, ku edhe mbeti i vrarë dhe ra heroikisht në mbrojtje të vendit Rreshteri policor i rendit publik, tani më heroi i Kosovës Afrim Bunjaku. Nga dëshmitë e konfiskuara prej grupit terrorist, posaçërisht nga dronët e tyre janë nxjerrë pamje reale ku shihen anëtarët e grupit terroristë duke kryer përgatitje, trajnime si dhe duke stimuluar operacione të sulmeve të ndryshme. Në fjalimin e tij ndër të tjera Ministri z.Sveçla potencoi se; “çdo ditë kemi dëshmuar me fakte të patjetërsueshme lidhjen e shtetit serb, Vuçiqit, me sulmin në fshatin Banjskë të Zveçanit. Ky organizim terrorist kishte vetëm një qëllim, aneksimin e veriut të Republikës së Kosovës. Në këtë tentim-aneksim të veriut të Kosovës, janë të angazhuar drejtpërdrejt Presidenti Aleksandar Vuçiq, Ministri i Mbrojtjes së Serbisë, Milosh Vuçeviq dhe shefi i komandës së Ushtrisë së Serbisë, Milan Mojsilloviq”. Ndërsa Drejtori i Përgjithshëm i PK-së Kolonel Hoxha, ndër të tjera theksoi se, “bazuar në të dhënat e siguruara rezulton se qendra e grupit terrorist, ka qenë Kopauniku në Serbi, përkatësisht hapësira që është pronë e Millan Radojqiq, ndërsa ushtrimet ushtarake, janë mbajtur në një ndër poligonet më të mëdha të ushtrisë serbe, që ndodhet në vendin e njohur si Pasuljanske Livade dhe atë së paku katër ditë para sulmit në fshatin Banjskë. Sipas të dhënave të siguruara në këtë fazë të hetimit është vërtetuar ndërlidhja e qëndrimit të grupit terrorist në Kopaunik, Pasuljanske Livade (poligoni i ushtrisë serbe) dhe në Banjskë në Kosovë. Poligoni Posuljanske Livade është terren stërvitor ushtarak i ushtrisë serbe që ndodhet në territorin e komunave Paraqin, Despotovac dhe Boljevac në Serbi”. Shfrytëzimi i territorit dhe zonave ushtarake në Serbi, ofrimi në dispozicion i infrastrukturës dhe logjistikës ushtarake, armatimit e mjeteve ushtarake, konfirmon mbështetjen e Serbisë ndaj këtij grupi dhe mundësimin për të realizuar sulmin terrorist dhe synimin e cenimit të territorit të Republikës së Kosovës. Policia e Kosovës në bashkëpunim me akterët tjerë të sigurisë vendore e ndërkombëtare, ka ndërmarr dhe po ndërmerr veprime aktive në funksion të ruajtjes së rendit kushtetues, menaxhimin e sigurisë në vend si dhe ofrimin e sigurisë ndaj të gjithë qytetarëve pa dallim. Në vijim keni linkun e fotove të armëve dhe mjeteve ushtarake të konfiskuara dhe videove ku shihen terroristët duke u trajnuar si dhe duke sulmuar Policinë e Kosovës: https://we.tl/t-n6dhPIM3F0 Sqarimet e videove, armatimit dhe sulmit janë si në vijim: Video 1. Incizimet e datës 26 gusht 2023 ku paraqiten imazhe nga Kopauniku-Serbi, ku shihen resortet dhe hotel Grey që është prone e Millan Radojqiq. Video 2. Incizimet i përkasin datës 2 shtator 2023 po ashtu ne Kopaunik afër hapësirave pronë e Milan Radoiqiq, këto imazhe paraqesin testimin e veshjeve të cilat janë kundër kamerave termike. Pamjet tjera paraqesin ushtrimet finale të grupit terrorist në poligonin e ushtrisë serbe i njohur si Pasuljanske Livade. Video 3. Sipas pamjeve të datës 20 Shtator 2023 duket se ushtrimet taktike operative për sulme ndahen në disa grupe në drejtime të ndryshme të pajisur me armë të gjata dhe pajisje ushtarake. Këtu shihen mjetet motorike, ku sipas pamjeve shihet se grupi ka simuluar sulmin dhe simulohen edhe plagosjet e anëtareve të grupit terrorist si dhe dhënia e ndihmës se parë. Video 4. Në ketë video të datës 20 Shtator 2023 paraqiten pamje ku grupi ka hasur në rezistencë dhe ku simulohet mbështetja me mjete te blinduara (HUMVEE). Video 5. Këto pamje po ashtu të datës 20 Shtator 2023 janë vazhdim i pamjeve paraprake ku vërehet se automjeti luftarak (HUMVEE) ka ndaluar. Në vijën e parë shihet se ka inskenime/luftime ndërmjet gupeve . Vërehet se (HUMVEE) është duke mbështetur vijën e parë ndërsa luftimet e stimuluara nga grupi nën mbështetjen e (HUMVEE), janë duke shkëmbye zjarre. Si pjesë e këtij ushtrimi ushtarak të grupit terrorist vërehen edhe automjete (HUMVEE) dhe dyshohet se njeri nga automjetet e konfiskuar nga Policia e Kosovës në sulmin terrorist të datës 24 Shtator 2023 është përdorur në të njëjtin ushtrim. ARMATIMI: Në foto janë shfaqur disa nga armatimi i konfiskuar e që dëshmon se të njëjtat janë të prodhuara në Serbi dhe disa prej tyre si armatimi po ashtu edhe municioni rezultojnë të jen prodhime të viteve të fundit. SULMI Sulmi fillestar i grupit terrorist sipas të dhënave të siguruara është bërë fillimisht me eksploziv, ku si pasoj e tij ka ndërruar jetë Rreshteri Policor i stacionit policor të Zveqanit, dhe pas këtij sulmi me eksploziv kishte filluar njëkohësisht edhe sulmi me armatimin të rëndë në drejtim të zyrtarëve tjerë policorë që ishin në vendngjarje. Përmes videos dëshmohen sulmet fillestare të grupit terrorist ndaj Policisë së Kosovës. Sulmet siç shihen janë bërë me armë të ndryshme duke filluar nga Zolla dhe armë tjera të renda. --- Policija Kosova otkriva nove dokaze u vezi sa terorističkom grupom koja se spremala u Srbiji da napadne našu zemlju Priština, 01. oktobar 2023. Nedelju dana nakon događaja od 24. septembra 2023. godine na severu Republike Kosova, odnosno u selu Banjske, gde je Policija Republike Kosova izvela uspešnu operaciju protiv terorističke grupe, pronašla i zaplenila arsenal naoružanja, razne vojne opreme, teško naoružanje različitih kalibara, eksploziva i vozila uključujući i oklopna, danas u 15:00 časova organizovana je naredna konferencija za medije povodom najnovijih vesti. Tokom ove konferencije, kojoj su prisustvovali Ministar Unutrašnjih Poslova g-din. Xhelal Sveçla i Generalni Direktor PK-a pukovnik Gazmend Hoxha, isti su izneli i druge detalje u vezi sa kontinuiranim pronalaženjem različitog naoružanja, organizacijom, obukom i pripremama terorističke grupe na planinama Srbije za napad na teritoriju i policiju Republike Kosova, napad koji se desio 24. septembra, gde je poginuo i herojski stradao u odbrani zemlje policijski vodnik javnog reda, sada heroj Kosova, Afrim Bunjaku. Iz dokaza zaplenjenih od terorističke grupe, posebno sa njihovih dronova, izvučene su prave slike na kojima se vide pripadnici terorističke grupe kako sprovode pripreme, obuku i stimulišu razne napadne operacije. U svom govoru, između ostalog, Ministar g-din Sveçla je naglasio da; „Svakog dana dokazujemo neotuđivim činjenicama povezanost srpske države, Vučića, sa napadom na selo Banjske Zvečan. Ova teroristička organizacija imala je samo jedan cilj, aneksiju severa Republike Kosova. U ovom pokušaju aneksije severa Kosova direktno su umešani Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, Ministar Odbrane Srbije Miloš Vučević i načelnik Komande Vojske Srbije Milan Mojsilović. Dok je Generalni Direktor PK-a pukovnik Hoxha, između ostalog, naglasio da se „na osnovu dostavljenih podataka rezultuje da je centar terorističke grupe bio na Kopaoniku u Srbiji, odnosno prostor koji je u vlasništvu Milana Radojčića, dok su vojne vežbe održane na jednom od najvećih poligona Vojske Srbije, koji se nalazi u mestu Pasuljanske Livade i to najmanje četiri dana pre napada na selo Banjske. Prema podacima dostavljenim u ovoj fazi istrage, potvrđena je veza između prisustva terorističke grupe na Kopaoniku, Pasuljanskim Livadama (poligon Vojske Srbije) i Banjskoj na Kosovu. Poligon Posuljanske Livade je vojni poligon Vojske Srbije koji se nalazi na teritoriji Opštine Paraćin, Despotovac i Boljevac u Srbiji. Korišćenje teritorije i vojnih područja u Srbiji, pružanje na dispoziciji vojne infrastrukture i logistike, naoružanje vojnim sredstvima, potvrđuje podršku Srbije ovoj grupi i mogućnost izvođenja terorističkog napada i nameru napada na teritoriju R. Kosova. Policija Kosova je u saradnji sa drugim domaćim i međunarodnim bezbednosnim akterima preduzela i preduzima aktivne akcije u cilju očuvanja ustavnog poretka, upravljanja bezbednošću u zemlji i pružanja bezbednosti svim građanima bez razlike. U nastavku je link sa fotografijama zaplenjenog oružja i vojne opreme i video snimaka na kojima se vide teroristi kako se obučavaju kao i kako napadaju Policiju Kosova: https://we.tl/t-n6dhPIM3F0 Objašnjenja video snimaka, oružja i napada su sledeća: Video 1. Snimci od 26. avgusta 2023. prikazuju slike sa Kopaonika-Srbija, na kojima su prikazana odmarališta i hotel Grej u vlasništvu Milana Radojčića. Video 2. Snimci pripadaju datumu 2. septembar 2023. godine, takođe na Kopaoniku, u blizini prostora u vlasništvu Milana Radoičića, ovi snimci predstavljaju testiranje odeće koja je protiv termo kamera. Drugi snimci pokazuju završne vežbe terorističke grupe na poligonu Vojske Srbije poznatom kao Pasuljanske Livade. Video 3. Prema snimcima od 20. septembra 2023. godine, čini se da su operativne taktičke vežbe za napade podeljene u nekoliko grupa u različitim pravcima opremljene dugim naoružanjem i vojnom opremom. Ovde se mogu videti motorna vozila, gde se prema slikama vidi da je grupa simulirala napad, a simulirane su i povrede pripadnika terorističke grupe kao i pružanje prve pomoći. Video 4. U ovom video snimku od 20. septembra 2023. predstavljen je snimak gde je grupa naišla na otpor i gde je simulirana podrška oklopnim vozilima (HUMVEE). Video 5. Ove slike, takođe od 20. septembra 2023. godine, nastavak su preliminarnih slika na kojima se primećuje da je borbeno vozilo (HUMVEE) stalo. U prvom redu se vidi da postoje inscenacije/tuče između grupa. Primećuje se da (HUMVEE) podržava liniju fronta, dok borbe koje stimuliše grupa pod (HUMVEE) podrškom razmenjuju vatru. U okviru ove vojne vežbe terorističke grupe primećuju se i vozila (HUMVEE), a sumnja se da je u istoj vežbi korišćeno i jedno od vozila koje je Policija Kosova zaplenila u terorističkom napadu 24. septembra 2023. godine. NAORUŽANJE: Na fotografiji se vidi deo zaplenjenog oružja, što dokazuje da je proizvedeno u Srbiji, a za deo, i oružje i municija, ispostavilo se da su proizvodi poslednjih godina. NAPAD Prvobitni napad terorističke grupe, prema dostavljenim informacijama, prvo je izvršen eksplozivom, od čega je poginuo Policijski Vodnik policijske stanice Zvečan, a nakon ovog napada eksplozivom počeo je napad teškim naoružanjem istovremeno u pravcu ostalih policijskih službenika koji su bili na licu mesta. Video prikazuje prve napade terorističke grupe na Policiju Kosova. Napadi, kako se vidi, izvršeni su različitim oružjem, počevši od Zolje i drugog teškog naoružanja. --- Kosovo Police reveal new evidence related to the terrorist group that was preparing in Serbia to attack our country Prishtina, 1st of October 2023 One week after the developments of the 24th of September 2023 in the north of the Republic of Kosovo, namely in the village of Banjske, where the Police of the Republic of Kosovo carried out a successful operation against the terrorist group, in this occasion finding and confiscating an arsenal of weapons, various military equipment, heavy weapons of various calibers, explosives and vehicles including armored ones, today at 15:00 another media conference was organized, regarding the latest news. During this conference, attended by the Minister of Internal Affairs Mr. Xhelal Sveçla and the General Director of the KP Colonel Gazmend Hoxha, they revealed more details related to the continuous finding of various weapons, the organization, training and preparation of the terrorist group in the mountains of Serbia, just to attack the territory and the Police of The Republic of Kosovo, this attack which occurred on 24th of September, where the police sergeant from the public order police, now hero of Kosovo Afrim Bunjaku, was killed and heroically fell while defending the country. From the evidence confiscated from the terrorist group, especially from their drones, real images have been extracted where the members of the terrorist group are seen conducting preparations, training and stimulating various attack operations. In his speech, among other things, Minister Sveçla emphasized that; "Every day we have proven with undeniable facts the connection of the Serbian state, Vucic, with the attack on the village of Banjske in Zveçan. This terrorist organization had only one goal which was the annexation of the north of the Republic of Kosovo. In this attempted annexation of the north of Kosovo, President Aleksandar Vučić, the Minister of Defense of Serbia, Miloš Vučević and the head of the command of the Serbian Army, Milan Mojsilović, are directly involved. While the General Director of the KP Colonel Hoxha, among other things, he stressed out that, "based on the data provided, it appears that the center of the terrorist group was Kopaunik in Serbia, namely the area which is the property of Millan Radojqiq, while the military exercises, were held in one of the largest training grounds of the Serbian army, located in the place known as Pasuljanske Livade, at least four days before the attack on the village of Banjske. According to the data provided in this phase of the investigation, the connection between the terrorist group's presence in Kopaunik, Pasuljanske Livade (Serbian army training ground) and Banjska in Kosovo has been confirmed. The Posuljanske Livade range is a military training ground of the Serbian army located in the territory of the municipalities of Paraqin, Despotovac and Boljevac in Serbia". The use of territory and military areas in Serbia, the provision of military infrastructure and logistics, the armament of military means, confirms Serbia's support to this group and enabling them to carry out the terrorist attack and the intention to threaten the territorial integrity of the Republic of Kosovo. The Kosovo Police, in cooperation with other local and international security actors, has undertaken and continues to undertake active actions in order to provide constitutional order, manage security in the country and provide security to all citizens without distinction. Below is the link to photos of confiscated weapons and military equipment and videos where terrorists are seen while training and attacking the Kosovo Police: https://we.tl/t-n6dhPIM3F0 Explanations of the videos, weaponry and the attack are as follows: Video 1. Recordings dated August 26, 2023 showing images from Kopauniku-Serbia, showing the resorts and the Gray Hotel owned by Millan Radojqiq. Video 2. The recordings belong to the date of September 2, 2023, also in Kopaunik, near the area owned by Milan Radoiqiq, these images represent the testing of clothing that is undetected to thermal cameras. Other footage shows the final exercises of the terrorist group at the Serbian army training ground known as Pasuljanske Livade. Video 3. According to the images of September 20, 2023, it appears that the operational tactical exercises for attacks are divided into several groups in different directions equipped with long weapons and military equipment. Here you can see the motor vehicles, where according to the images it can be seen that the group has simulated the attack and the injuries of the members of the terrorist group as well as the provision of the first aid are also simulated. Video 4. In this video dated September 20, 2023, a footage is presented where the group encountered resistance and where the support with armored vehicles (HUMVEE) is simulated. Video 5. These images, also dated September 20, 2023, are a continuation of the preliminary images where it is seen that the combat vehicle (HUMVEE) has stopped. In the first line, it can be seen that there are stagings/fights between groups. It is seen that (HUMVEE) is supporting the front line while the combats stimulated by the group under (HUMVEE) support, are exchanging fire. As part of this military exercise of the terrorist group, vehicles (HUMVEE) are also seen and it is suspected that one of the vehicles confiscated by the Kosovo Police in the terrorist attack on 24th of September 2023 was used in the same exercise. ARMAMENT: The photo shows some of the confiscated weapons, which proves that they were produced in Serbia, and some of them, both the weapons and the ammunition, turn out to be products of recent years. THE ATTACK The initial attack from the terrorist group, according to the information provided, was first carried out with explosives, as a result of which the Police Sergeant of the Zveqan police station died, and after this attack with explosives, the attack with heavy weapons began at the same time in the direction of other police officers who were at the scene. The video shows the initial attacks of the terrorist group against the Kosovo Police. The attacks as seen were made with different weapons starting from Zolla and other heavy weapons.

Posted by Kosovo Police on Sunday, October 1, 2023

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije