Vučić o Kosovu: 'Najtežih sedam dana u posljednjih 15 godina...'

8
Radiosarajevo.ba
Vučić o Kosovu: 'Najtežih sedam dana u posljednjih 15 godina...'
Foto: Printscreen / Aleksandar Vučić

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se jutros na svom Instagram nalogu navodeći da je pokrenuta sveopća kampanja protiv Srbije.

"Za nama je sedam najtežih dana u posljednjih 15 godina, zbog događaja na Kosovu ali i sveopšte kampanje pokrenute protiv naše Srbije, kampanje laži i kampanje neistina. Kako naš narod kaže ne pada snijeg da pokrije brijeg, već da svaka zvijer pokaže trag. Mogli smo da vidimo da imamo prijatelje, oni nisu brojni, ali su hrabri. To su ljudi koji dostojanstveno štite poredak i UN i pravo malih na svoj glas, ako hoćete, pravo na život i opstanak. Bili smo suočeni sa najtežim mogućim pritiscima", rekao je Vučić.

On je naveo da jedan princip važi za sve druge, odnosno da taj princip ne važi samo za jedne, a to su Srbi.

Otvorena izložba “Antifašistički strip u Jugoslaviji”, od „Pionira“ do „Partizana"

Otvorena izložba “Antifašistički strip u Jugoslaviji”, od „Pionira“ do „Partizana"

"Kada je osam policajaca pobijeno u Sjevernoj Makedoniji, to nisu počinili teroristi, iako su to radili na teritoriji suverene zemlje priznate od UN, a kada jedan policajac, koji ne može da bude tu gdje je bio po Briselskom sporazumu, bude ubijen, a što osuđujem i što ni na koji način ne opravdavam, onda svi Srbi do 14. koljena moraju da budu istraženi, uhapšeni, ubijeni, bez ikakve odgovornosti i prava da se brane", rekao je Vučić.

"Nastavit ćemo da ulažemo u odbranu svoje zemlje. Srbija želi mir. Sve što su izgovarali izmišljali su i znali su da izmišljaju. Najteže je bilo slušati priče o tome kako moramo da pozdravimo akciju kosovske policije. I džabe su bila uvjerevanja da to nije učinjeno na profesionalan način. Džaba je bilo naše pitanje zašto je Euleks odbijen da učestvuje u toj operaciji, nego je smješten u operativnu sobu da gledaju iz daljine… Ti pokušaji da ćutimo o tome kako su neki Srbi ubijeni nisu uspeli. Obavještavam vas da ćete u roku od 24 sata to moći da čujete i vidite. Imamo iskaze očevidaca koji su bili na licu mjesta, kako i na koji način je najmanje jedan čovjek zvjerski ubijen", rekao je Vučić.

On je izjavio da se Srbija neće umiriti dok se ne sazna puna istina, jer životi Srba ne vrijede manje od života drugih.

"Naše je da se ujedinimo, da budemo još snažniji, da gradimo još više fabrika, puteva, bolnica, da snažimo našu vojsku i čuvamo našu zemlju. Nezavisnost Kosova možete da sanjate, Srbija će čuvati povelju UN. Srbija će čuvati Rezoluciju 1244 i svoju teritorijalnu cjelovitost", poručio je predsjednik Srbije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (8)

/ Povezano

/ Najnovije