MUP KS: Dvojica Marokanaca napadnuta i opljačkana na putu ka kampu u Blažuju

0
Radiosarajevo.ba
MUP KS: Dvojica Marokanaca napadnuta i opljačkana na putu ka kampu u Blažuju
Foto: Arhiv / Ilustracija

U petak 2. oktobra 2020. godine oko 14.30 sati u službene prostorije Pete PU - PS Ilidža pristupilo je lice M.A., rođen 1994. godine, državljanin Maroka.

On je prijavio da su ga 1. oktobra 2020. godine oko 23 sata - dok se sa još tri lica afro-azijskog porijekla kretao ulicom Kamenolom bb, prema prihvatnom kampu za migrante "Blažuj", općina Ilidža - napala tri lica i otuđila mu neutvrđen iznos novca dva mobilna telefona.

Samo tri sata kasnije, u petak oko 17.30 sati u službene prostorije Pete PU - PS llidža, pristupilo je lice T.Z., rođen 1991. godine, također državljanin Maroka i prijavio da je na istom mjestu – ulica Kamenolom bb – svega pola sata nakon što je napadnut njegov zemljak, 1. oktobra oko 23.30 i sâm bio žrtva napada pet ili šest nepoznatih lica koja su mu, uz upotrebu fizičke sile, otuđila novac.

O navedenom je obaviješten dežumi Kantonalni tužilac u Sarajevu, a policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju krivičnog djela i pronalasku izvršilaca.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije