Velika akcija: U Sarajevu priveden jedan od vodećih krijumčara migranata

5
Radiosarajevo.ba
Velika akcija: U Sarajevu priveden jedan od vodećih krijumčara migranata
Foto: Služba za poslove sa strancima / S privođenja

Na osnovu operativnih podataka prikupljenih od strane inspektora za strance, u popodnevnim časovima dana 02.10.2020 godine, na području opštine Stari Grad, zajedničkom akcijom, inspektori Službe za poslove sa strancima, pripadnici policije MUP-a Kantona Sarajevo u saradnji sa Obavještajno bezbjedonosnom agencijom BiH locirali su i priveli u službene prostorije Službe za poslove sa strancima državljanina Iraka S.J.

Za navedeno lice je utvrđeno da predstavlja prijetnju javnom redu i sigurnosti Bosne i Hercegovine, zbog svoje povezanosti sa organizovanim kriminalom, te mu je izrečena mjera protjerivanja i stavljanja pod nadzor u Imigracioni centar, saopćeno je iz Službe za poslove sa strancima.

Naime u pitanju je lice koje je jedno od vodećih organizatora u lancu međunarodnog krijumčarenja migranata na zapadnobalkanskoj ruti.

Takođe, prilikom provođenja zajedničke akcije pronađeno je još 14 stranih državljana, koja se dovode u vezu sa gore navedenim licem, te im je zbog ilegalnog boravka u BiH izrečena mjera protjerivanja iz BiH i stavljanja pod nadzor, kako bi se stvorili svi neophodni uslovi za njihovo udaljenje iz BiH.

Služba će i u narednom periodu u saradnji sa drugim nadležnim bezbjedonosnim organima, preduzimati sve neophodne aktivnosti, u cilju davanje doprinosa zaštiti ukupne bezbjednosti građana Bosne i Hercegovine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije