Marko Dedić optužen za pokušaj ubistva navijača Crvene zvezde

0
Radiosarajevo.ba
Marko Dedić optužen za pokušaj ubistva navijača Crvene zvezde
Foto: Wikipedia / Stadion Crvene zvezde u Beogradu

Marko Dedić (23) iz Brčkog optužen je za pokušaj ubistva navijača Fudbalskog kluba Crvena zvezda, na putu u mjestu Trnjaci Brčko- Bijeljina.

Tužilaštvo Brčko distrikta tereti ga da je zajedno sa N. B. iz automatskog oružja pucao na kolonu vozila u kojima su bili navijači FK Crvena zvezda koji su se vraćali za Beograd, u Srbiju.

Navodi se da su se oni 20. juna, u mjestu Trnjaci, automobilom kojim je upravljao optuženi, približili koloni vozila s navijačima nakon čega je N. B. iz puškomitraljeza Kalašnjikov ispalio više metaka u pravcu kolone.

Hici su pogodili i oštetili oba vozila u koloni. Jedno od zrna prošlo je kroz vjetrobransko staklo zadnjeg vozila, i povrijedio dvojicu maloljetnika iz Prijedora. Jedan od njih R. D. je pogođen u vratnu kičmu i teško je povrijeđen.

Optužnicu protiv Dedića podiglo je Tužilaštvo Brčko distrikta, potvrdio je Osnovni sud.

"Tužilaštvo je, u saradnji s Policijom Distrikta, sprovelo brzu, intenzivnu i sveobuhvatnu istragu okončavši je prema Dediću podizanjem optužnice za svega dva i po mjeseca nakon kritičnog događaja. On je optužen za krivična djela pokušaj ubistva, izazivanje opšte opasnosti i nedozvoljenog držanja oružja ili eksplozivnih materija", navodi se u saopćenju Tužilaštvo Brčko distrikta.

Dodaje se da je uz optužnicu zatraženo produženje pritvora optuženom zbog opasnosti od bjekstva i bojazni da će uništiti, sakriti, izmijeniti ili krivotvoriti dokaze ili tragove važne za krivični postupak.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije