Mostar: Eksplodirala bomba ispod automobila, građane uznemirila jaka detonacija

E. H.
Mostar: Eksplodirala bomba ispod automobila, građane uznemirila jaka detonacija
Jaka eksplozija, koja se dogodila u ulici Muje Pašića u Mostaru, tokom noći između utorka i srijede, uznemirila je građane, a od jutro traje policijska istraga ovog slučaja.

Eksplozija, koju je pratila jaka detonacija, dogodila se sinoć oko 2.10 sati, a tom prilikom pričinjena je velika materijalna šteta na jednom vozilu koje je bilo parkirano u ovoj ulici. Na svu sreću, nije bilo povrijeđenih.

"Nepoznate osobe aktivirale su sinoć zasad nepoznatu eksplozivnu napravu ispod automobila BMW X1, čiji vlasnik je i vlasnik jedne pekarske radnje u Mostaru. U toku je policijski uviđaj, nakon čega bismo trebali saznati više detalja u vezi s ovim slučajem", potvrdio je za Radiosarajevo.ba glasnogovornik Ministarstva za unutrašnje poslove Hercegovačko-neretvanskog kantona Ljudevit Marić.

Eksplozija se čula u većem dijelu Mostara, što je izazvalo veliku uznemirenost građana, a u ovim trenucima policija traga za počiniocima ovog krivičnog djela.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije