U požaru na Alipašinom povrijeđeno i sedam građana, u toku velika istraga

Radiosarajevo.ba
U požaru na Alipašinom povrijeđeno i sedam građana, u toku velika istraga
U velikom požaru koji se u utorak navečer dogodio u stanu u jednoj od stambenih zgrada u sarajevskom naselju Alipašino polje, povrijeđeno je 19 ljudi, tačnije 11 policajaca i jedan vatrogasac, te sedam građana, među kojima i troje djece.

Svi oni zadobili su povrede tokom akcije gašenja požara i evakuiranja stanara zgrade na broju 5. u ulici Ante Babića u Sarajevu, te su svi prebačeni na Klinički centar Univerziteta u Sarajevu, radi daljeg liječenja, saopćeno je iz Ministarstva za unutrašnje poslove Kantona Sarajevo.

Podsjećamo, požar je na ovoj zgradi izbio u utorak u 18:45 sati, zbog čega su iz ove zgrade evakuirani svi stanari. Velika intervencija na gašenju požara trajala je nekoliko sati, a većina povrijeđenih zadobili su povrede usljed udisanja ugljen-monoksida i zadobijenih opekotina.

Vatrogasci su prilikom intervencije razbijali stakla kako bi zrak ušao u haustor, a bila je isključena i električna energija.

U ovim trenucima traje uviđaj na mjestu požara koji obavljaju službenici MUP-a KS-a i ovlašteni sudski vještak protivpožarne zaštite, a sumnja se kako je požar izbio u napuštenom stanu na 12. spratu ove zgrade.

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije