Kantonalni sud odredio pritvor osumnjičenom za ubistvo u Trnovu

0
I.S.
Kantonalni sud odredio pritvor osumnjičenom za ubistvo u Trnovu
FOTO: Fena / Kantonalni sud Sarajevo

Određen je pritvor za osumnjičenog za ubistvo koje se dogodilo 19. decembra u planinarskom domu u Delijašima u općini Trnovo.

Ova informacija je potvrđena za portal Radiosarajevo.ba iz Tužilaštva Kantona Sarajevo.

U potpunosti je uvažen prijedlog Tužilaštva KS, koje je pritvor zatražilo zbog utjecaja na svjedoke i uznemirenja javnosti.

Bursać: Quo vadis zabludjela Srbijo, šta ćemo sa Dinkom?

Bursać: Quo vadis zabludjela Srbijo, šta ćemo sa Dinkom?

Podsjetimo, osumnjičeni je uhapšen nakon što je policiji u 3.30 sati javljeno da je došlo do pucnjave u lovačkom domu "Bašci" u mjestu Delijaš, općina Trnovo.

Ubijen je Mithat Vejo kojeg je upucao Ismet Ibričić.

Kako je ranije saopćeno iz MUP-a Kantona Sarajevo, 19. decembra 2021. godine oko 3.30 sati, Operativni centar Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo je zaprimio dojavu da je u lovačkom domu "Bašci" u mjestu Delijaš, općina Trnovo, došlo do upotrebe lovačkog vatrenog oružja i da ima povrijeđenih lica.

Također, tom prilikom jedno lice je povrijeđeno od dejstva vatrenog oružja, te je prevezeno na KCUS, gdje mu je ukazana ljekarska pomoć, u stabilnom je zdravstvenom stanju i zadržan je na daljem liječenju.

Od krhotina stakla lakše tjelesne povrede zadobili su jedno lice i jedno dijete, te su nakon ukazane ljekarske pomoći otpušteni iz bolnice.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije