Predložen pritvor osumnjičenom za ubistvo u Lovačkom domu u Trnovu

0
Radiosarajevo.ba
Predložen pritvor osumnjičenom za ubistvo u Lovačkom domu u Trnovu
FOTO: Arhiv / Ilustracija (Ovo nije fotografija koja prikazuje aktuelni slučaj iz teksta)

U lovačkom domu "Bašci" u mjestu Delijaš, općina Trnovo 19. decembra ubijena je jedna osoba, a povrijeđene tri, među kojima je i jedno dijete.

Nakon obavljenog uviđaja i kriminalističke obrade osumnjičeni Ismet Ibričić (68) je predat u dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo

Iz Tužilaštva KS za portal Radiosarajevo.ba potvrđena je informacija da je osumnjičenom za ubistvo predložen jednomjesečni pritvor.

Sve Dodikove prazne najave o otcjepljenju: 'Iduće godine u ovo doba, bit ćemo nezavisni'

Sve Dodikove prazne najave o otcjepljenju: 'Iduće godine u ovo doba, bit ćemo nezavisni'

"Prijedlog je otišao zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i zbog uznemiravanja javnosti. O pritvoru će u narednih 24 h odlučivati Kantonalni sud", kazali su za portal Radiosarajevo.ba iz Tužilaštva KS.

Podsjećamo, kako je ranije saopćeno iz MUP-a Kantona Sarajevo, 19. decembra 2021. godine oko 03:30 sata, Operativni centar Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo je zaprimio dojavu da je u lovačkom domu "Bašci" u mjestu Delijaš, općina Trnovo, došlo do upotrebe lovačkog vatrenog oružja i da ima povrijeđenih lica.

Ubijen je Mithat Vejo kojeg je upucao Ismet Ibričić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije