Oglasila se sarajevska policija nakon završenog uviđaja u Trnovu

3
Radiosarajevo.ba
Oglasila se sarajevska policija nakon završenog uviđaja u Trnovu
FOTO: Radiosarajevo.ba / Ilustracija (Na slici nije prikazan događaj iz teksta)

U lovačkom domu "Bašci" u mjestu Delijaš, općina Trnovo rano jutros je ubijena jedna osoba, a povrijeđene tri, među kojima je i jedno dijete.

Nakon obavljenog uviđaja, oglasilo se i Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo čije saopćenje prenosimo u cijelosti.

"Uviđaj na mjestu događaja kojim je rukovodio dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo završen je u 11:20 sati.

Preminuo Branislav Brano Mićunović, čovjek s američke crne liste

Preminuo Branislav Brano Mićunović, čovjek s američke crne liste

Smrtno je stradao M. V. (1982), dok je usljed dejstva vatrenog oružja povrijeđen N. P. (1997) koji je zadržan na daljem liječenju i nije životno ugrožen.

Također, od krhotina stakla lakše su povrijeđeni: N. B. (2001) i dijete rođeno 2014. godine.

Nakon kriminalističke obrade osumnjičeni I. I. (1953) će biti predat u dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo", navodi se u saopćenju.

Kako je ranije saopćeno iz MUP-a Kantona Sarajevo, 19. decembra 2021. godine oko 03:30 sata, Operativni centar Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo je zaprimio dojavu da je u lovačkom domu "Bašci" u mjestu Delijaš, općina Trnovo, došlo do upotrebe lovačkog vatrenog oružja i da ima povrijeđenih lica.

Prema neslužbenim informacijama, ubijen je Mithat Vejo kojeg je upucao Ismet Ibričić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije